Mikhail Prokhorov – De la primul patron non-USA, devine autorul celei mai profitabile afaceri din istoria sportului profesionist american

Brooklyn Nets vor avea un nou proprietar. Presa americană semnalează cu omul de afaceri rus Mikhail Prokhorov este pe punctul de a ceda cele 51% din acțiunile francizei către același Joseph Tsai, omul care în urmă cu un an a achiziționat 49% din club.

Vara anului 2019 a fost extrem de bogată în activitate pentru gruparea din New York. Nets i-au acontat pe Kevin Durant, Kyrie Irving și DeAndre Jordan.

Potrivit New York Post, Tsai va achita suma de 2.35 miliarde dolari pentru a achiziționa cele 51 procente deținute în prezent de Prokhorov. În vara anului 2018 a achitat un miliard de dolari pentru a achiziționa 49% din acțiunile amintitei francize.

Tsai este co-fondatorul Alibaba Group. Aceasta este o companie ce activează în lumea internetului. Concret, principala activitate a companiei amintite este comerțul online.

Prokhorov a fost primul cetățean non-USA proprietar al unei francize în NBA. El a dobândit acest statut în aprilie 2012. Șapte ani mai târziu rusul va deveni omul cu cea mai profitabilă afacere din istoria sportului nord-american întrucât nicio altă franciză nu a fost vândută cu o asemenea sumă de bani.

În cei șapte ani cu Prokhorov proprietar, Nets au avansat de patru ori în playoff-ul NBA. Ei au câștigat o singură serie de playoff, cel mai bun rezultat fiind calificarea în semifinalele Conferinței Est în 2014.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.