Mihai Silvășan a demisionat din funcția de antrenor principal al U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat prin intermediul site-ului oficial că Mihai Silvășan și-a prezentat demisia din funcția de antrenor principal al echipei. Decizia vine la mai puțin de o oră de la eliminarea formației ardelene din cursa pentru titlul de campioană a României.

În vârstă de 34 ani, Silvășan a petrecut jumătate din viață alături de acest club. El a jucat pentru U la nivel de juniori și seniori. „Silvă” a devenit campion al României din postura de jucător în 2011, sub comanda lui Marcel Țenter, pentru ca șase ani mai târziu să obțină acest rezultat din postura de antrenor principal.

În plus, Silvășan a câștigat două cupe și două supercupe ale României în calitate de antrenor principal, respectiv o cupă din funcția de antrenor asistent. El și-a încheiat activitatea de jucător în vara anului 2015, fiind imediat co-optat în staff-ul tehnic al lui U-BT.

Silvășan a obținut 90 victorii și a suferit 31 înfrângeri în LNBM și Cupa României pe parcursul a trei sezoane în calitate de antrenor principal la U-BT Cluj-Napoca. Aici nu sunt incluse participările în cupele europene – două prezențe în calificările Basketball Champions League, două aventuri în FIBA Europe Cup și una în calificările FIBA Europe Cup.

După un an ca secund al lui Marcel Țenter, Silvășan a devenit antrenor principal, reușind un sezon 2016/17 impresionant pe plan intern, cucerind trei trofee și construind o echipă de excepție pe fondul unui regulament cu cel mult cinci jucători străini pe foaia de arbitraj.

Potrivit site-ului www.u-bt.ro, Silvășan a motivat decizia în felul următor:

„Este un final de sezon dezamăgitor. Eu credeam și îmi doream enorm de mult să reușim să câștigăm campionatul. Ne-am luptat în această serie, cel puțin în trei din cele patru meciuri. Din păcate, nu a fost destul. Îmi asum absolut toată responsabilitatea pentru eșecul din acest sezon și pentru ratarea obiectivelor principale. Mă refer aici la campionat și la Cupa României. Prin urmare, îmi voi prezenta demisia din funcția de antrenor principal al echipei. Repet, eu sunt principalul vinovat și nu am absolut nicio problemă să îmi asum eșecul. Vreau să mulțumesc conducerii clubului și sponsorului principal, pentru că mi-a oferit această oportunitate. Mulțumesc staff-ului alături de care am lucrat în acești trei ani. Și mă gândesc aici la toți oamenii care lucrează în această echipă. Le mulțumesc jucătorilor care au fost alături de mine în cele trei sezoane. Le mulțumesc suporterilor pentru susținere în momentele bune și mai puțin bune. Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei că a fost alături de mine în tot acest timp”.

Declarația lui Mircea Cristescu, vicepreședinte al clubului și omul care conduce activitatea gruparea clujeană poate fi consultată AICI.

Este neclar cine va prelua funcția de antrenor principal și foarte probabil U-BT Cluj-Napoca va încheia sezonul 2018/19 cu un antrenor interimar. Rămâne de văzut cine va fi acesta.

U-BT Cluj-Napoca va disputa finala mică a Ligii Naționale în compania lui SCM U Craiova. Se joacă pe sistemul cel mai bun dintrei partide, jocul de deschidere fiind programat în jurul datei de 26 mai.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.