Mihai Măciucă, aport deosebit la succesul Galațiului în duelul cu Oradea

Mihai Măciucă a fost unul dintre protagoniștii victoriei repurtate de către Phoenix Galați în etapa a 5-a din sezonul regulat al LNBM – ediția 2017/18, asupra lui CSM CSU Oradea, scor 89-86. Tânărul în vârstă de doar 17 ani, a bifat un număr important de minute într-un meci cu miză, echilibrat și în cadrul căruia s-a aflat pe parchet inclusiv în momente de maximă importanță ale jocului.

Măciucă a fost titularizat în angrenajul echipei antrenate de Florin Nini, alături de Phillip Miller, Cameron Rundles, Tony Gugino și Marko Pavlovic. Tânărul jucător înalt de 1.96 metri, aflat la Phoenix sub formă de împrumut de la CSM Steaua București, a deschis scorul cu o aruncare de trei puncte.

El a totalizat 24 minute și 36 secunde, incluzând ultimele cinci minute de joc ale partidei amintite, încheiată practic la ultima fază de joc. A totalizat 5 puncte, incluzând o pereche de aruncări libere de maximă importanță în sfertul decisiv, atunci când mai experimentații săi colegi de echipă, precum Sead Hadzifezovic și Tony Gugino, au fost impreciși de la linia de pedeapsă.

Măciucă a fost liderul echipei din Galați în acest meci la un capitol statistic extrem de important. El a cules patru recuperări ofensive și a terminat în calitate de al 2-lea recuperator al echipei cu șase mingi culese la panouri. Mihai a adăugat o pasă decisivă și a pierdut posesia mingii o dată pentru un coeficient de 10 la eficiență.

Dincolo de cifre, Măciucă a arătat mult curaj și mai ales a adus un nivel de combativitate pe care ar trebui să-l întâlnim mai frecvent la toți jucătorii de baschet din Liga Națională, fie ei români sau străini, fie jucători cu experiență sau necunoscuți publicului larg.

Mihai Măciucă a jucat în toate cele cinci partide disputate de Phoenix Galați în acest sezon. El are medii de 3.2 puncte, 2.0 recuperări (1.0 ofensive) și 0.4 pase decisive pentru 4.4 la eficiență în 13:50 minute pe meci. Sportivul echipei gălățene are procentaje de 67% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte și 100% la linia de pedeapsă.

Reprezentant al generației 2000, Măciucă a făcut parte din echipa națională U16 masculin a României la Campionatul European Divizia B din anul 2016. El a avut medii statistice de 17.6 puncte, 3.8 recuperări și 1.1 pase decisive pe partidă. Jucător de poziția 3, Mihai a făcut parte din lotul lărgit al României U18 pentru acțiunea din anul 2017, dar nu a fost reținut în lotul de 12 cu care s-a efectuat deplasarea la Tallin, locul de desfășurare al acestei competiții.

Foto: Phoenix Galați (Facebook)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Mihai Măciucă, aport deosebit la succesul Galațiului în duelul cu Oradea

  • Felicitări Misu!
    Am urmărit înregistrarea meciului pe frbtv și am văzut cu cita maturitate și siguranță ai jucat. Bravo !!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.