Miha Zupan va organiza un camp de baschet la Oradea

În perioada 4-10 august anul curent, la Oradea, se va desfășura cea de-a 5-a ediție a International Basketball Camp Miha Zupan. Anterior acest camp de baschet s-a desfășurat în Slovenia, la Ljubljana.

Evenimentul este destinat atât surzilor și celor cu deficiențe de auz, cât și celor care nu se confruntă cu această problemă. Programul include antrenamente personalizate. Totodată, cei care nu cunosc limbajul semnelor vor beneficia de inițiere.

Prima ediție a avut loc în 2016, iar cea de-a 2-a în 2017. Ambele au fost destinate copiilor între 8-17 ani. Ediția a 3-a s-a desfășurat în luna iulie a anului 2018, fiind destinată acelorași categorii de vârstă, pentru ca în august 2018 să se desfășoare ediția a 4-a, prima dedicată adulților.

La începutul acestui an calendaristic, Miha Zupan a vizitat Oradea și a participat la un meci al CSM CSU Oradea din Liga Națională. El a fost primit cu entuziasm de publicul prezent la meciul cu BCM U FC Argeș Pitești. Prin intermediul acelei vizite, cu sprijinul Asociației Tăcerea, a pus la punct detaliile pentru organizarea celei de-a 5-a ediții a International Basketball Camp Miha Zupan în Oradea.

5th International Basketball Camp Miha Zupan, 4th – 10th Avgust 2019 ORADEA, ROMANIA

Welcome to 5th International Basketball Camp Miha Zupan, 4th – 10th Avgust 2019 ORADEA, ROMANIA

Publicată de Miha Zupan – Deaf Basketball pe Vineri, 8 martie 2019

Zupan a jucat în cea de-a 2-a jumătate a sezonului competițional 2015/16 pentru CSM CSU Oradea. El a ajutat formația bihoreană să câștige primul titlu național din istoria clubului. De asemenea, el a avut un impact deosebit în comunitatea orădeană, atât între cei cu deficiențe de auz, a căror ambasador este la nivel global, cât și pentru suporterii obișnuiți ai formației orădene.

În perioada petrecută la Oradea ca jucător al echipei locale, Miha a avut o activitate intensă în cadrul comunității oamenilor cu deficiențe de auz. El a participat la numeroase întruniri oficiale și neoficiale ale acestora, fiind adoptat de aceștia datorită caracterului și a firii sale, fiind deosebit de deschis către comunicare.

Miha Zupan este cel mai de succes jucător cu deficiență de auz din istoria baschetului și unul dintre cei mai celebri ambasadori ai acestei comunități prin sportul de înaltă performanță. El a participat la două ediții ale Campionatului Mondial de baschet masculin, are două sezoane în Euroligă și a evoluat la echipe de club din Slovenia, Rusia și Turcia.

În paralel, Zupan a participat la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice ale surzilor „Deflympics”, cucerind două medalii de argint. Palmaresul lui în baschetul profesionist cuprinde două titluri de campion al Sloveniei și unul al României, respectiv o cupă a Rusiei.

În perioada următoare se va da startul pentru înscrierea doritorilor. Cei interesați pot urmări site-ul oficial al lui Miha Zupan – click AICI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.