De la Miercurea Ciuc în Euroligă!

Clevin Hannah este cel de-al 2-lea jucător american care a debutat în baschetul profesionist la o echipă de club românească pentru ca ulterior să semneze cu o echipă din Euroliga masculină. Jucătorul în vârstă de 30 ani și înalt de 1.79 metri a fost recrutat de Herbalife Gran Canaria, grupare aflată la rândul ei în fața debutului absolut în competiția supremă din Europa.

Hannah sosește de la UCAM Murcia, unde a avut medii de 12.8 puncte și 4.2 pase decisive în Liga ACB. De notat că el a ajutat formația amintită să se califice la Final Four-ul Basketball Champions League – ediția 2017/18, unde a obținut locul 3.

Cariera lui Clevin Hannah a demarat în anul 2010. El a fost legitimat atunci de BC Miercurea Ciuc. Ulterior, americanul a jucat pentru Kauhajoen Karhu (Finlanda), ALM Évreux și SLUC Nancy (Franța), Joventut Badalona și Bilbao Basket (Spania), Büyükçekmece (Turcia) și Lietuvos rytas (Lituania).

Absolvent al universității Wichita State, Hannah are pașaport senegalez. El a cucerit medalia de bronz la AfroBasket 2017. De notat că prin obținerea unui pașaport de tip Cotonou, Clevin poate să evolueze în campionatul Spaniei ca autohton. Astfel, el eliberează în echipa pentru care joacă un loc de american. În Liga ACB este permisă folosirea a cel mult doi jucători americani.

Reamintim că primul american care a debutat în România și ulterior a ajuns să evolueze în Euroligă este Ricky Hickman. Acesta a debutat alături de CS Otopeni în sezonul 2007/08 pentru ca în 2012 să fie legitimat de Maccabi Tel-Aviv, formație alături de care a câștigat competiția supremă în baschetul european de club în anul 2014. De altfel, Hickman are deja șase sezoane în Euroliga masculină.

Revenind, Hannah este al 2-lea transfer al verii și cel de-al 10-lea jucător aflat sub contract cu Gran Canaria. Noul antrenor, Salva Maldonado, are următorii jucători la dispoziție:

Fundași – Albert Oliver, Luke Nelson, Clevin Hannah
Extreme – Marcus Eriksson, Eulis Baez, Oriol Pauli, Xavi Rabaseda
Pivoți – Ondrej Balvin, Anzejs Pasecniks, Lucas Fischer

Foto: championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.