Michigan Wolverines și Villanova Wildcats dispută finala NCAA 2018

Michigan și Villanova s-au calificat în finala NCAA 2018. Cele două formații au triumfat în ziua de deschidere a Final Four-ului de la Alamodome, din San Antonio, Texas. Semifinalele s-au desfășurat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Michican a învins revelația evenimentului din acest an, Loyola Chicago. Rezultatul final a fost de 69-57. Meciul a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost adjudecată de către Loyola cu 29-22, pentru ca în repriza secundă Michigan să realizeze un parțial de 47-28.

Moritz Wagner a bifat 24 puncte, 15 recuperări, iar Charles Matthews a terminat cu 17 puncte, 5 recuperări pentru Michigan. Cameron Krutwig a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, Clayton Custer a adăugat 15 puncte, iar Aundre Jackson a terminat cu 10 puncte pentru Loyola.

Foto: AP Photo/Brynn Anderson – ORG XMIT: FF174

Villanova a depășit pe Kansas, scor 95-79. A fost un duel între două formații care au început turneul NCAA din postură de principale favorite ale regiunii din care provin. Meciul a fost controlat de „Nova”, care s-a desprins la 47-32 în prime repriză și a continuat să macheze cu generozitate.

Eric Paschall a totalizat 24 puncte, iar Jalen Brunson a adăugat 18 puncte, 6 pase decisive pentru Villanova. Alți patru jucători au avut cel puțin 10 puncte pentru formația învingătoare. În replică, Devonte Graham a totalizat 23 puncte, iar Malik Newkam a terminat cu 21 puncte, 8 recuperări pentru Kansas.

Michigan Wolverines pătrund pentru a 6-a oară în finala NCAA. Ultima dată au făcut-o în 2013. Au câștigat trofeul o dată, în 1989.

Villanova Wildcats avansează în finala ligii universitare pentru a 4-a oară în istorie. Are două titluri, cucerite în 1985 și 2016.

Finala are loc în cursul nopții de luni spre marți, tot la Alamodome.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.