CSM Mediaș recuperează un deficit de 15 puncte și se califică în turul al 3-lea din Cupa României

CSM Mediaș a izbutit o calificare spectaculoasă în cel de-al 3-lea tur din Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Mihai Popa a eliminat pe CSO Voluntari, scor general 173-171.

În jocul tur, desfășurat săptămâna trecută în Ilfov, echipa antrenată de Eugen Ilie a câștigat cu scorul de 95-80. Manșa retur, desfășurată joi (25.10), la Mediaș, a consemnat trei sferturi echilibrate, la capătul cărora scorul era de 67-65 în favoarea celor din Mediaș, după ce Voluntari condusese cu 21-19 (minutul 10), respectiv 45-42 (minutul 20).

Sfertul decisiv a consemnat un parțial de 26-11 în favoarea echipei din Mediaș. Andrija Simovic a desprins formația gazdă la 16 puncte cu un minut și jumătate înainte de final, însă Mario Lazăr a replicat pentru oaspeți și a redus deficitul ilfovenilor la 14 puncte cu un minut înainte de final. Același Simovic a ajuns la linia de pedeapsă și a înscris o dată pentru a duce scorul la 91-76, cu care s-ar fi intrat în prelungiri.

Vlad Dumitrescu a ratat două aruncări libere pentru Voluntari, în timp de Kareem Rahman Storey a înscris pentru Mediaș și a stabilit scorul final, de 93-76. Prin această reușită, CSM Mediaș a obținut o spectaculoasă și până cu zece minute înainte de finalul dublei puțin probabilă calificare.

Andrija Simovic a totalizat 38 puncte, 14 recuperări pentru 50 la eficiență și 26 la +/-!Stefan sajin a adăugat 18 puncte, iar Milan Vulic a încheiat cu 14 puncte, 8 pase decisive pentru CSM Mediaș. În replică, Aron Nwankwo a reușit 22 puncte, 5 recuperări, Ernest Franklin Zeigler a terminat cu 21 puncte și 4 recuperări, iar Dani Popescu a avut 12puncte, 6 recuperări (3 ofensive) pentru CSO Voluntari.

Acesta a fost cel mai important duel în turul al 2-lea al competiției amintite. A fost singurul duel ce a opus formațiidin Grupa valorică B. În turul al 3-lea, CSM Mediaș este acompaniată de o altă echipe din grupa valorică B a LNBM. Este vorba despre Athletic Constanța. În schimb, alături de Voluntari, din GVB a fost eliminată și Cuza Sport Brăila. Această formație a fost depășită de o echipă din GVC, CSM Sighetu Marmației. Cealaltă echipă calificată din GVC este CSM Tîrgu Mureș, în urma singurei confruntări ce a opus două echipe din această grupă valorică în turul al 2-lea.

În turul al 3-lea din Cupa României, competiției i se vor alătura patru echipe din prima grupă valorică a campionatului. Acestea sunt Dinamo Știința București, SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești și SCM Craiova. Ulterior, adică în turul al 4-lea (sferturile de finală) vor juca învingătoarele turului al 3-lea, alături de CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, Steaua București și BC CSU Sibiu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.