CSM Mediaș învinge la Malul Mării Negre

CSM Mediaș a câștigat primul meci disputat în Liga Națională de baschet masculin, Grupa valorică B – ediția 2018/19. Formația antrenată de Mihai Popa s-a impus pe terenul lui Athletic Constanța, scor 83-77. Confruntarea s-a desfășurat la malul Mării Negre.

După cinci minute echilibrate, formația de pe Târnava Mare s-a desprins la zece lungimi, scor 27-17. Diferența a urcat la 17 puncte, Mediașul marcând primele șapte puncte ale secvenței a 2-a. Constănțenii nu au renunțat, reușind să se apropie la 43-35, scor consemnat la jumătatea meciului.

Elevii lui Alexandru Olteanu au continuat revirimentul, reușind un sfert al 3-lea extrem de productiv din punct de vedere ofensiv. Constanța a egalat la 52 în minutul 26, preluând conducerea un minut mai târziu, pentru a completa o revenire de excepție. Cele două formații s-au succedat la conducere, amfitrionii marcând ultimele cinci puncte ale secvenței a 3-a, pentru a trece la conducere, scor 61-60.

Echilibrul s-a menținut în sfertul al 4-lea, când s-au consemnat alte trei schimbări la conducere. Un parțial de 14-5 reușit de medieșeni a înclinat balanța în favoarea vizitatorilor. Finalul nu a mai adus schimbare și meciul s-a încheiat cu scorul de 83-77.

Procentajele ambelor echipe la linia de pedeapsă și la semicerc au fost modeste. Oaspeții au avut 36 vizite, față de cele 20 ale amfitrionilor. Constanța a avut 61% la aruncările de două puncte, dar Mediaș a controlat lupta la recuperare (47-39, cu 14-8 la cele ofensive).

Milan Vulic a totalizat 28 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive pentru 33 la eficiență. Andrija Simovic a adăugat 18 puncte, 10 recuperări, Stefan Sajin a terminat cu 14 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, iar Kareem Storey a terminat cu 12 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări pentru învingători. Titus Nicoară a absentat pentru echipa din Mediaș, aceasta având o rotație de opt jucători, doi având câte șapte minute în teren.

În replică, Brandon Lockhart a reușit 20 puncte, 5 pase decisive, Deondre Ray a terminat cu 20 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Miljan Drekalovic a încheiat cu 9 puncte, 7 recuperări pentru Constanța. Această echipă a rotit 11 jucători.

CSM Mediaș are 1-0, iar Constanța ajunge la 0-2.

În celălalt meci al rundei a 2-a din GVB, CSO Voluntari s-a impus pe terenul lui Cuza Sport Brăila cu scorul de 84-57. Ernest Zeigler a reușit 22 puncte, 11 recuperări pentru formația antrenată de Eugen Ilie. În replică, Andrei Damian a avut 16 puncte. Ilfovenii au 2-0 la general după acest meci. În schimb, Brăila are 0-1.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.