Meciuri de excepție la Moscova și Munchen, în direct la DigiSport și Look Sport

Seara de joi (21.03) a cuprins două meciuri televizate de excepție în Euroliga masculină. Gazdele au învins la limită în ambele, iubitorii baschetului fiind tratați regește de cele patru protagoniste. Jocurile amintite contează pentru etapa a 28-a din sezonul regulat.

Întâi, la Moscova, CSKA a depășit pe Fenerbahce, scor 70-68. Formația antrenată de către Dimitris Itoudis a beneficiat de contribuții foarte importante pe final din partea tandemului Higgins – Clyburn.

Autor al coșului victoriei în urmă cu 48 ore la Istanbul, Cory Higgins a rupt echilibrul în confruntarea cu cealaltă reprezentantă a Turciei printr-o aruncare de trei puncte cu 25 secunde rămase pe timpul de joc. Ulterior, Will Clyburn a transformat de la linia de pedeapsă pentru a desprinde pe CSKA la două posesii cu 15 secunde înainte de final. Kostas Sloukas a marcat ultimul coș al partidei, unul care va oferi lui Fenerbahce avantaj în cazul unei egalități în doi cu CSKA.

Clyburn a avut 16 puncte, 8 recuperări, iar Higgins a terminat cu 15 puncte pentru învingători. În replică, Nikola Kalinic a reușit 17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, iar Ali Muhammed a terminat cu 15 puncte pentru Fener.

Fenerbahce are 23-5 la general și este lider, iar CSKA Moscova ajunge la 22-6, ocupând locul 2.

La Munchen, Bayern păstrează șanse matematice de calificare în playoff prin victoria repurtată pe revenire asupra Barcelonei, scor 73-71. Bavarezii au reușit un parțial de 24-15 în ultimele zece minute de joc.

Petteri Koponen a marcat coșul victoriei chiar pe sirena ce a anunțat finalul partidei. Finlandezul, legitimat în vara anului trecut tocmai de la Barcelona, și-a îngropat fosta echipă cu o aruncare de la semidistanță. Anterior, Vladimir Lucic a reușit un coș de trei puncte ce părea decisiv după ce a ratat șapte din primele opt aruncări în acest meci, dar sârbul a comis un fault prin care i-a permis lui Jaka Blazic să egaleze la 71 înaintea coșului marcat de Koponen.

Devin Booker și Petteri Koponen au avut câte 14 puncte, iar Derrick Williams a adăugat 11 puncte, 5 recuperări pentru Bayern. În replică, Thomas Heurtel și Ante Tomic au totalizat câte 13 puncte, cel din urmă contribuind cu 6 recuperări și 5 pase decisive, iar Chris Singleton a avut 12 puncte, 6 recuperări pentru Barcelona.

După acest meci, Bayern Munchen are 13-15 și ocupă locul 10, iar FC Barcelona este la 16-12 și rămâne pe 5, irosind orice șansă de a mai urca pe locul 4.

Într-un alt meci, Anadolu Efes Istanbul și-a asigurat avantajul terenului propriu în playoff prin victoria repurtată în fieful lui Buducnost Podgorica. Rezultatul final a fost de 91-84.

Vasilije Micic a reușit 18 puncte, 6 pase decisive, Tibor Pleiss a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, iar Bryant Dunston a contabilizat 14 puncte pentru Efes. Alți doi jucători au avut peste zece puncte pentru învingători. Edwin Jackson a replicat cu 17 puncte, iar Goga Bitadze a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări și 3 capace.

Efes are 18-10 și nu mai poate urca ori coborî în clasament, asigurându-și locul 4. Buducnost are 6-22 și se situează pe locul 15.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.