Martin Zeno a fost legitimat de CSM CSU Oradea

În pofida unei serii active de 11 victorii în toate competițiile, CSM CSU Oradea a operat un transfer. Echipa bihoreană a anunțat legitimarea americanului Martin Zeno. În vârstă de 30 ani, acesta evoluează la pozițiile 1-2-3 și se află la primul angajament în România.

Zeno este un jucător atletic, capabil să accelereze ritmul jocului și corespunde cerințelor staff-ului tehnic al bihorenilor. Martin se aseamănă ca stil de joc cu Daniel Dillon, sportiv ce a petrecut, alături de CSM și sub comanda lui Cristian Achim, trei sezoane de mare succes atât pentru jucătorul australian, cât și pentru formația orădeană.

MartinZeno

Campion al Ciprului în 2009, respectiv al Finlandei în 2012 și 2013, finalist al cupelor celor două țări în 2009 și 2013, dar și finalist al ligii finlandeze în 2015, Zeno este al 10-lea marcator în actuala stagiune a Ligii VTB cu o medie de 15.2 puncte pe partidă. El a înscris 349 puncte, fiind devansat, la numărul de puncte totale marcate, doar de Keith Langford, unul dintre cei mai redutabili jucători din întreaga Europă, nu doar din VTB.

Potrivit site-ului oficial al Ligii VTB, Zeno are medii de patru puncte în primele trei sferturi și trei puncte în sfertul decisiv. Așadar, el a fost implicat în jocul lui Nilan Bisons, formație de la care sosește în România, în fiecare secvență. De asemenea, reiese că el are 50% la aruncările din spațiul de trei secunde, 44% la semidistanță, de unde aruncă la fel de mult precum o face din zona vopsită și are 28%la aruncările de trei puncte. Zeno aruncă cu mâna stângă și devine al doilea jucător din lotul CSM-ului care finalizează cu această mână după Andrei Mandache.

El are medii de 4.1 recuperări (0.7 ofensive) și 3.8 pase decisive cu o intercepție și 2.6 posesii pierdute pe meci. Zeno se remarcă prin abilitatea de a crea și pasa, motiv pentru care este de așteptat ca el să fie folosit în special atunci când Will Franklin se va odihni, dar în același timp va aduce un plus de creativitate orădenilor în momentele în care va juca alături de căpitanul CSM-ului.

Prin legitimarea lui Zeno, Oradea va avea foarte multe opțiuni în ceea ce privește acoperirea pozițiilor 1-2-3. De asemenea, cu acest transfer există posibilitatea ca Sean Barnette să aibă mai multe minute la poziția 4, lucru ce va aduce ritm și calitate atletică superioare.

Fără îndoială succesul legitimării lui Martin Zeno depinde în mare măsură de Bogdan Țîbîrnă. Condiția esențială este ca pivotul ieșean să rămână sănătos, iar în măsura trecerii timpului acesta va intra în formă sportivă. Ținând cont de regula jucătorului autohton, este obligatoriu ca Țîbîrnă să fie alături de colegii săi apt până la finalul stagiunii.

Zeno este cel de-al 3-lea extra-transfer realizat de CSM CSU Oradea în acest sezon competițional. Formația bihoreană i-a legitimat în prealabil pe Miha Zupan și Cătălin Petrișor.

Foto: vtb-league.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.