Marko Pavlovic, cel mai eficient jucător al primei etape în LNBM 2017/18

Marko Pavlovic, pivotul lui Phoenix Galați, a fost cel mai eficient jucător al primei etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Ex-iugoslavul ajutat formația antrenată de Florin Nini să se impună în confruntarea cu BC Mureș, scor 87-81.

În aproape 32 minute de joc, Pavlovic a înregistrat o linie statistică impresionantă. El a totalizat 21 puncte, 15 recuperări (5 ofensive), 4 capace, 3 pase decisive și o intercepție cu patru posesii pierdute. Marko a comis patru greșeli personale și a fost faultat în cinci rânduri. Acesta a terminat meciul cu un indice de 32 la eficiență și a avut 9 la +/-.

Remarcabil este faptul că Pavlovic a avut 10/14 la aruncările din acțiune pentru un procentaj de 71%. Toate aruncărila sale au fost din interiorul semicercului. Totodată, Marko a bifat cinci vizite la linia de pedeapsă, marcând o singură dată pentru un modest procentaj de 20%.

Sosit la Galați în cursul sezonului precedent în postură de al 6-lea străin (în sezonul 2016/17 a fost permisă utilizarea a cinci străini pe foaia de arbitraj), Pavlovic este unul dintre jucătorii străini pe care Florin Nini i-a păstrat și pentru noul sezon competițional. El a început ediția precedentă de campionat alături de Olimpic Baia Mare, însă după retragerea acestei formații din LNBM a ajuns la Phoenix, din postură de jucător liber de contract.

Liderii primei etape din punct de vedere statistic

Puncte – Deven Mitchell (Mureș) – 29
Recuperări – Marko Pavlovic (Galați) – 15
Pase decisive – George Tsintsadze (Iași) – 11
Mingi câștigate – George Tsintsadze (Iași) și Luka Lapornik (Steaua) – 5
Capace – Marko Pavlovic (Galați) – 4
+/- – Jason Boone (Steaua) – 23

Marko Pavlovic (Iași) și Jamar Samuels (Craiova) sunt cei doi jucători care au realizat câte un double-double în prima etapă a sezonului regulat din LNBM 2017/18.

Foto: Alina Cojocaru / Alina Cojocaru Photography (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.