Se măresc salariile în G-League (NBA Development League)

G-League (fosta D-League, sau mai corect spus NBA Development League) a anunțat că din sezonul următor va mări salariile jucătorilor. Acestea vor crește semnificativ față de stagiunea recent încheiată, câștigată de către Austin Spurs (satelitul lui San Antonio Spurs).

Salariul de bază va fi de 7.000 dolari pe lună. Saariul pe întreg sezonul, unul care în G-League se întinde pe durata a cinci luni calendaristice, va fi de 35.000 dolari. O mărire importantă în condițiile în care salariul maxim în sezonul 2017/18 a fost de 26.000 dolari pe întreaga stagiune.

De notat că în sezonul 2017/18 jucătorii au avut oportunitatea să câștige bani în plus dacă au semnat așa numitele „two way contract” și au fost chemați la echipe din NBA. Aproximativ un sfert dintre cei angrenați în G-League au încasat 44.000 dolari/jucător din aceste convocări.

Nu mai puțin de 50 jucători din G-League au încasat în total 11 milioane dolari în sezonul 2017/18. Este vorba despre o medie de 225.000 dolari/jucător. Totodată, G-League acordă bonusuri sportivilor care obțin premii individuale pentru prestațiile din liga de dezvoltare.

Aceste sume vor ajunge în buzunarele jucătorilor și în sezonul următor cu condiția să fie convocați la echipe din NBA ori să obțină premii individuale în G-League.

De notat că 53% din totalul jucătorilor care au terminat sezonul regulat al ediției 2017/18 la echipe din NBA au avut experiențe anterioare în G-League. Fiecare echipă din liga mare a avut cel puțin șase jucători în lotul din ultimul meci al sezonului regulat cu experiențe precedente în liga de dezvoltare.

Mărirea salariilor și șanselor de câștiguri financiare mai mari în G-League poate să se resimtă în baschetul european. Americanii vor fi mai tentați să rămâne în SUA și să evolueze în G-League, având șansa să câștige sume frumoase de bani și mai ales să fie în atenția echipelor din NBA. Cu atât mai mult cu cât cifrele încurajează jucătorii să accepte ofertele din G-League, dacă nu prin lotul unei echipe din NBA pentru startul sezonului.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.