Cea mai mare surpriză posibilă la March Madness 2018

University of Maryland Baltimore County a furnizat surpriza în cel de-al 2-lea tur eliminatoriu al turneului NCAA – ediția 2018. Cap de serie numărul 16 în regiunea South, gruparea amintită a învins Virginia, principal cap de serie. Rezultatul final a fost de 74-54.

Partida s-a desfășurat vineri (16.03), în Charlotte. Jairus Lyles a avut 28 puncte, fiind principalul realizator al formației învingătoare.

Foto Gerry Broome / AP

Surpriza este cu atât mai mare cu cât Virginia a avut un bilanț general de 31-2 în acest sezon, incluzând 20-1 în redutabila conferință ACC. De altfel, Virginia a fost cap de serie numărul 1 al întregului turneu NCAA.

Se întâmplă pentru prima dată în istoria turneului de baschet masculin NCAA ca o echipă cotată cu a 16-a șansă într-o regiune să elimina principala favorită! Totodată, surpriza este amplificată de faptul că ea a fost realizată de o echipă complet necunoscută în peisajul baschetului universitar nord-american la nivel înalt.

O altă surpriză în South a fost eliminarea Arizonei, scor 68-89, de către Buffalo. Este vorba despre victoria celei de-a 13-a favorite în compania celei de-a 4-a. În fine, Loyola Chicago (11) a depășit Miami (6), cu scorul de 64-62.

Syracuse, o universitate apreciată pentru programul de baschet, a avansat în faza următoare a competiției după ce a eliminat favorita numărul 6, Texas Christian, scor 57-52. Anterior, Syracuse a jucat în First Four (primul tur eliminatoriu), unde a depășit pe Arizona State, scor 60-56. Este vorba despre regiunea Midwest.

Sâmbătă (17.03) și duminică (18.03) sunt programate jocurile celui de-al 3-lea tur eliminatoriu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.