Marcus Morris aduce victoria pentru Boston, după ce adversarul a ratat trei libere în ultimele secunde

Boston Celtics au învins pe Oklahoma City Thunder, scor 100-99. Victoria s-a conturat în penultima secundă, în absența lui Kyrie Irving. Formația antrenată de către Brad Stevens a obținut astfel cea de-a 48-a victorie stagională.

Marcus Morris a marcat un coș de trei puncte cu 1.2 secunde înainte de final. Celtics s-au văzut conduși, scor 97-99, cu mai puțin de opt secunde până la finalul timpului regulamentar, însă ei au avut posesia. Brad Stevens a solicitat timp de odihnă, astfel încât repunerea s-a făcut din jumătatea adversă de teren.

Foto: David Butler II-USA TODAY Sports

Mingea a circulat la mai mulți jucători înainte să ajungă în 45 grade pe partea dreaptă în direcția de atac a lui Boston. Morris, cel care a repus mingea în joc a făcut o fentă de aruncare după care a făcut un dribling și a lansat mingea spre coș. Eroul partidei a totalizat 21 puncte, 4 recuperări.

Thunder s-au desprins la 98-92 cu 24.7 secunde înainte de final prin liberele transfermate de către Russell Westbrook. Jayson Tatum a înscris un coș de două puncte, după care același Westbrook a marcat o liberă din cele două de care a beneficiat. Terry Rozier a transformat de pe semicerc pentru a strânge la 99-97 cu 12.7 secunde rămse din timpul regulamentar. Boston a faultat, iar Carmelo Anthony a ratat ambele libere pentru Oklahoma City.

Jayson Tatum a bifat 23 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. Russell Westbrook a replicat cu 28 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, iar Paul George a adăugat 24 puncte, 13 recuperări pentru OKC.

Celtics au 48-23 la general după acest meci și se mențin pe locul 2 în Est. În schimb, OKC ajunge la 43-30, bilanț care o plasează pe locul 4 în ierarhia provizorie a echilibratei Conferințe Vest.

Într-un alt meci din NBA, Houston Rockets au oprit seria de 13 victorii consecutive a lui Portland TrailBlazers. Texanii își consolidează prima poziție în ligă după 115-111 în Oregon.

James Harden a totalizat 42 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări, iar Chris Paul a adăugat 22 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. În replică, Al-Farouq Aminu a reușit 22 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive.

Rockets au 57-14 la general, după cea de-a 30-a victorie obținută în deplasare. În schimb, Blazers sunt la 44-27, suficient pentru a se menține pe locul 3 în Vest.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.