March Madness 2018 – Villanova și Kansas completează careul de ași

Villanova și Kansas au respectat statutul de principale favorite ale regiunilor East și Midwest, calificându-se la Final Four-ul NCAA – ediția 2018. Ambele și-au asigurat prezența în penultimul act prin intermediul victoriilor repurtate duminică (25.03), în Elite 8.

Villanova a depășit pe Texas Tech, a 3-a favorită în East. Rezultatul final a fost de 71-59. Învingătorii au dominat la recuperare (50-29, cu 19-6 la cele ofensive) și s-au impus grație raportului liberelor (29/35 – 14/18).

Foto Chris Szagola/CSM via ZUMA Wire

Jalen Brunson (foto) a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, alți patru jucători având peste 10 puncte marcate în condul câștigătorilor. De cealaltă parte, Keenan Evans a reușit 12 puncte, 4 pase decisive și 2 intercepții.

Kansas a învins pe Duke cu scorul de 85-81. Meciul a fost decis după o repriză de prelungiri, tabela de marcaj fiind blocată la 72 în dreptul ambelor echipe după 40 minute de joc efectiv. Grayson Allen a irosit șansa victoriei pentru Duke la ultima fază din timpul regulamentar.

În replică, Malik Newman a reușit 32 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții pentru învingători, secondat fiind de către Lagerald Vick, autor a 14 puncte pentru Kansas. Trevon Duval a reușit 20 puncte, 6 pase decisive, iar Gary Trent a adăugat 17 puncte pentru Duke.

Campioni în 1985 și 2016, Villanova Wildcats pătrund în Final Four pentru a 6-a oară în istorie. În schimb, Kansas Jayhawks au cucerit titlul NCAA de trei ori, ultima dată în anul 2008. Ei se află la cea de-a 15-a prezență în penultimul act.

De notat că Villanova și Kansas se duelează direct într-una din semifinale. Cealaltă opune pe Michigan (cap de serie numărul 3 în West, respectiv Loyola Chicago (surpriza turneului, cap de serie numărul 11 în South.

Turneul Final Four are loc între 31 martie și 2 aprilie anul curent. Evenimentul se va desfășura la Alamodome, din San Antonio, Texas.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.