March Madness 2018 – S-a stabilit tabloul turneului NCAA

NCAA a dat publicității tabloul turneului final – ediția 2018 pentru Campionatul Universitar Nord-American de baschet masculin în primul eșalon (Division 1). Acesta a fost întocmit duminică (11.03).

Universitățile Virginia, Villanova, Xavier și Kansas sunt principali capi de serie în cele patru colțuri de tablou – South, East, West și MidWest. Tabloul complet poate fi consultat AICI.

Similar edițiilor precedente, turneul demarează cu patru meciuri de baraj, care echivalează cu primul tur, intitulat First Four. Aceste meciuri se dispută pe 13 și 14 martie anul curent, în Dayton.

Pe 15 și 16 martie are loc turul al 2-lea, acolo unde fiecare dintre celelalte 60 echipe înscrise pe tablou intră în competiție. Turul al 3-lea se dispută pe 17-18 martie.

Ulterior, mai exact pe 22-23 martie se dispută Sweet 16, iar pe 24-25 martie are loc Elite 8. Final Four-ul se va desfășura la Alamodome din San Antonio, Texas, în perioada 31 martie – 2 aprilie.

Sistemul de desfășurare este arhicunoscut. Se joacă cu meciuri direct eliminatorii, ceea ce forțează echipele să joace la cel mai bun nivel posibil în fiecare meci din cadrul turneului. Lucru ce mărește substanțial gradul de spectaculozitate al competiției.

Campioana în exercițiu este North Carolina Tar Heels. Această grupare este cap de serie numărul 2 în turneul NCAA din acest an, pe ramura West.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.