March Madness 2018 – Loyola Chicago și Florida State continuă parcursul surprinzător

Loyola Chicago rămâne în picioare. Tocmai a obținut cea de-a 3-a victorie consecutivă la diferență de o posesie în cadrul turneului NCAA și a pătruns în Elite 8, adică în sferturile de finală ale celui mai puternic turneu de baschet universitar de pe planetă.

De această dată adversar a fost Nevada, cap de serie numărul 7 în regiunea South. Rezultatul final a fost de 69-68. Loyola Chicago a înscris un coș de trei puncte cu șase secunde rămase pe timpul de joc pentru a se desprinde la patru puncte. În precedentele două victorii, Loyola Chicago a fost condusă cu câteva secunde înainte de final, reușind să înscrie câte un coș de trei puncte prin care a consfințit victoria și calificarea.

Echipele eliminate anterior de către gruparea amintită sunt Miami (cap de serie numărul 6) și Tennessee (3). Următorul oponent al lui Loyola Chicago este Kansas State. Această grupare a pătruns în finala regiunii South după 61-58 în meciul cu Kentucky.

În regiunea West, Florida State (cap de serie numărul 9) a depășit în manieră categorică pe Gonzaga (4). Rezultatul final a fost de 75-60. Reamintim că Florida State a eliminat în turul anterior pe Xavier, principala favorită a regiunii.

Michigan a pătruns în finala regiunii West după un succes zdrobitor cu Texas A&M. Rezultatul final a fost de 99-72.

Vineri (23.03) se dispută următoarele partide din Sweet 16:

East
Villanova (1) vs West Virginia (9)
Purdue (2) vs Texas Tech (3)

Midwest
Kansas (1) vs Clemson (5)
Duke (2) vs Syracuse (11)

De notat că cel din urmă duel aduce față în față doi dintre cei mai în vârstă antrenori la ora actuală în NCAA. Este vorba despre confruntarea lui Mike Krzyzewski (71 ani) și Jim Boeheim (73 ani). Primul deține actuala funcție din 1980, iar cel din urmă este la cârma lui Syracuse din 1976, după ce anterior a petrecut șapte ani ca asistent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.