March Madness 2017 – North Carolina Tar Heels au cucerit al 6-lea titlu NCAA din istorie

North Carolina Tar Heels au cucerit titlul NCAA 2017. Formația antrenată de către Roy Williams a depășit Gonzaga Bulldogs, scor 71-65, în finala desfășurată la University of Phoenix.

Partida a avut o primă repriză echilibrată, adjudecată de Gonzaga – formație ce a pierdut un singur meci în acest sezon înaintea finalei. Repriza secundă a fost câștigată de către North Carolina, pe parcursul căreia s-a consemnat un parțial de 39-30. Cele două formații s-au succedat de mai multe ori la conducere în repriza secundă.

Tar Heels au rupt echilibrul chiar la final, atunci când au marcat ultimele opt puncte ale partidei. Bulldogs nu au marcat în ultimele 115 secunde de joc efectiv. Astfel, formația cu cea mai bogată experiență prealabilă a câștigat Finl Four-ul in acest an.

Joel Berry II a avut 22 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, Justin Johnson a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace, iar Isiah Hicks a terminat cu 13 puncte, 9 recuperări și 2 capace în contul lui Tar Heels. Nigel Williams Goss a replicat cu 13 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive pentru Bulldogs.

Este cel de-al 6-lea titlu NCAA pentru North Carolina. Aceta este cel de-al 3-lea titlu cucerit sub comanda lui Roy Williams, antrenor aflat la cel de-al 14-lea sezon în funcția de principal. El a mai cucerit trofeul în 2005 și 2009. De notat că în sezonul precedent Tar Heels au pierdut în maea finală a turneului NCAA.

Gonzaga a jucat prima finală NCAA din istorie.

Foto: goheels.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.