Marcelinho Huertas este MVP-ul etapei a 18-a în Euroliga masculină 2018/19

Brazilianul Marcelinho Huertas, conducătorul de joc al lui Kirolbet Baskonia Gasteiz Vitoria, este cel mai bun jucător al etapei a 18-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. El a ajutat gruparea din capitala Țării Bascilor să se impună în confruntarea cu Herbalife Gran Canaria, scor 83-66.

În 31 minute de joc, Marcelinho a totalizat 24 puncte. El a avut 5/9 la aruncările de două puncte, 4/5 la cele de pe semicerc și 2/2 la linia de pedeapsă. Sud-americanul a adăugat 6 pase decisive și 3 recuperări, cu o intercepție și patru posesii pierdute. Huertas a fost faultat de patru ori și a terminat cu un indice de 29 la eficiență.

Marcelinho Huertas în acțiune la meciul cu Gran Canaria, desfășurat vineri (11.01.2019). Foto: www.euroleague.net

Aceasta a fost cea mai bună prestație stagională a lui Marcelinho. El a mai avut un meci cu 26 la eficiență în confruntarea cu Buducnost Podgorica, din etapa a 7-a în sezonul regulat al Euroligii masculine, însă Baskonia a pierdut acel meci cu 99-84.

Aportul lui Huertas este extrem de important în condițiile absenței liderului Toko Shengelia, respectiv a fundașului Jayson Granger. Cei doi vor absenta perioade îndelungate din angrenajul formației antrenată de Velimir Perasovic.

În vârstă de 36 ani, Huertas măsoară 1.90 metri și evoluează la poziția 1. El are pașaport italian, care îl ajută să fie considerat jucător comunitar în campionatul Spaniei.

Marcelinho parcurge cel de-al 9-lea sezon în Euroligă, al 4-lea alături de echipa din Victoria. El are patru sezoane cu Barcelona și unul cu Badalona. În 212 prezențe, are medii pe carieră de 7.7 puncte, 3.8 pase decisive și 1.9 recuperări pe partidă. El este desemnat MVP al unei etape în Euroligă pentru a 4-a oară. Anterior a obținut distincții similare în sezonul 2010/11 (de două ori), respectiv în sezonul 2013/14 (o dată).

Cariera profesionistă a lui Marcelinho Huertas a demarat în sezonul 2002/03, alături de Pinheiros. El a jucat apoi un sezon la FMU, iar din 2004 s-a transferat în Spania, unde a petrecut 11 ani la echipe precum Joventut Badalona, Bilbao Basket, Baskonia și Barcelona. Brazilianul a jucat un an în Italia, pentru Fortitudo Bologna, iar între 2015 și 2017 a jucat în NBA, pentru Los Angeles Lakers. A revenit în Europa în 2017, la Baskonia.

CV-ul lui Marcelinho cuprinde două participări la Jocurile Olimpice, trei la Campionatele Mondiale și multiple prezențe în competițiile destinate echipelor naționale în America de Sud și în zona FIBA Americas. El are două titluri de campion al Spaniei cu Barcelona și unul cu Baskonia. A câștigat o cupă și o supercupă a Spaniei cu Barcelona, respectiv FIBA Europe Cup cu Badalona.

Cele mai spectaculoase acțiuni ale etapei a 18-a din Euroliga masculină

Mike James a fost cel mai eficient jucător al etapei în Euroliga masculină pentru a 2-a oară consecutiv. Miercuri (09.01), el a avut 33 la eficiență în meciul pierdut de Olimpia Milano pe teren propriu cu FC Barcelona, când a bifat 20 puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări cu două intercepții și o posesie pierdută. Vineri (11.01), fundașul american a izbutit un indice de 31 la eficiență în eșecul suferit de lombarzi pe terenul lui Bayern Munchen. El a terminat cu 29 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții cu trei posesii pierdute în Bavaria.

Liderii etapei a 18-a din punct de vedere statistic

Eficiență – Mike James (Milano, 31)
Puncte – Mike James (Milano, 29)
Recuperări – Jan Vesely (Fenerbahce, 12)
Pase decisive – Vassilis Spanoulis (Olympiacos, 10)
Intercepții – Ioannis Papapetrou, Luca Vildoza, Toney Douglas (câte 4)
Capace – Goga Bitadze, Alex Tyus (câte 4)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.