Marc Antonio Carter este noul jucător al CSM CSU Oradea

Marc Antonio Carter este noul jucător al CSM CSU Oradea. Americanul în vârstă de 34 ani, înalt de 1.92 metri, se află la primul angajament în baschetul românesc. El evoluează la pozițiile 2-3.

Absolvent al universității UNC WIlmington Seahawks, Carter are o bogată experiență în Europa. Acesta a jucat patru sezoane în EuroCup, unde a bifat 44 prezențe. El a jucat la nivel profesionist pentru Düsseldorf Giants (Germania), AEL Limassol (Cipru), Phoenix Hagen (Germania), Rethymno, Panionios, PAOK Salonic, AEK Atena (toate Grecia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia) și Lietuvos rytas Vilnius (Lituania).

Marc Antonio Carter este noul jucător al campioanei României

Carter a semnat în pentru Quimsa din Argentina, însă nu a jucat pentru această formație. De altfel, americanul nu a jucat la nicio echipă în actualul sezon competițional.

De-a lungul carierei, Marc Antonio Carter a obținut următoarele rezultate: o medalie de argint în campionatul Poloniei (2018) și una în cel al Ciprului (2011). El are două medalii de bronz în Grecia (2015 și 2016), respectiv una în Polonia (2017). De asemenea, Marc a ocupat locul 4 în Grecia (2013 și 2014). Din punct de vedere individual, Carter a fost desemnat cea mai bună rezervă a campionatului din Polonia de două ori (2017 și 2018).

Prin această legitimare, CSM CSU Oradea găsește înlocuitor pentru golul lăsat de Marcus Ginyard. Carter este însă un jucător de alt profil decât cel în locul căruia a fost legitimat.

Reamintim că Oradea l-a legitimat pe Nikola Markovic în locul lui Sean Denison. Carter este cel de-al 4-lea extra-transfer, după ce în toamnă bihorenii i-au adus pe Dragan Zekovic și Pavle Reljic. De notat că Markovic și Carter au fost colegi în Polonia, fiind însă și adversari în campionatele din Polonia și Grecia.

În prezent, CSM CSU Oradea are șapte străini sub contract.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.