Manu Ginobili și-a pus amprenta asupra Meciului 5 în seria ce opune pe San Antonio lui Houston

Manu Ginobili este eroul Meciului 5 în seria de playoff ce opune pe San Antonio Spurs și Houston Rockets. Duelul texan a fost decis după o repriză de prelungiri, pintenii impunându-se cu scorul de 110-107.

Argentinianul a avut o serie de intervenții extrem de importante în ambele faze ale jocului, în momentele cruciale, pentru a apropia pe San Antonio la o singură victorie de finala Conferinței Vest. Ginobili a restabilit egalitatea la 101 cu o pătrundere care a trimis jocul în prelungiri, iar pe epuizarea timpului de joc din repriza suplimentară, Manu a ieșit la rampă cu un capac curat ca lacrima, prin care a împiedicat aruncarea de pe semicerc a lui James Harden, care putea să trimită partida în a 2-a repriză suplimentară.

De urmărit felul în care numărul 20 de la San Antonio și-a ținut degetele mâinii cu care a făcut intervenția, evitând orice fel de contact cu orice parte a corpului jucătorului aflat în posesia mingii. O intervenție pe care fără îndoială nu o poate preda nimeni, dar de o precizie și exactitate remarcabile.

Imaginile video alăturate ne arată mai multe acțiuni realizate de superstarul argentinian. El a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și un capac, fără minge pierdută, în 32 minute de joc. Ginobili a făcut pasul în față exact la momentul oportun, deoarece San Antonio l-a pierdut pe Kawhi Leonard, liderul echipei în acest sezon. Acesta s-a accidentat pe parcursul ultimului minut din sfertul 4 și nu a mai revenit pe parchet. Astfel, lipsită și de Tony Parker (final de sezon), formația antrenată de Gregg Popovich a beneficiat de serviciile latino-americanului ajuns la vârsta de 40 ani!

Rockets au făcut și de această dată un meci deosebit de productiv de la mare distanță. Ei au marcat 16 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 33%, cvartetul Beverley – Harden – Anderson – Ariza având 15/36 la acest procedeu. Spurs au dominat în spațiul de trei secunde (18-9 la recueprări ofensive și 52-47 la general) și au avut grijă de minge (7-15 la posesii pierdute).

Kawhi Leonard a avut 22 puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive, Patty Mills a adăugat 20 puncte, 4 pase decisive, LaMarcus Aldridge a terminat cu 18 puncte, 14 recuperări, iar Danny Green a bifat 16 puncte pentru învingători. Alături de Ginobili, 12 puncte a adus de pe bancă și Jonathon Simmons.

James Harden a replicat cu 33 puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive și 9 posesii pierdute, patick Beverley a adăugat 20 puncte, 4 recuperări, iar Ryan Anderson a izbutit 19 puncte, 7 recuperări pentru Rockets.

Capacul lui Ginobili la Harden devine a 4-a intervenție de acest gen care se transformă în victorie pentru echipa argentinianului în NBA. Celelalte trei astfel de intervenții s-au consemnat asupra lui Kobe Bryant, Ray Allen și Kevin Love!

Scorul general a devenit 3-2 pentru San Antonio. Seria se întoarce la Houston, unde este programat Meciul 6.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.