Malcolm Armstead se întoarce în Turcia

Malcolm Armstead a semnat cu Buyukcekmece, formație angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Turciei. Jucătorul care la un moment dat a fost luat în considerare pentru obținerea unui pașaport românesc se întoarce în BSL, acolo unde a mai jucat pentru alte două formații.

În vârstă de 28 ani, americanul sosește de la Rethymno, formație cu care a evoluat în primul eșalon baschetbalistic al Greciei. Armstead a avut medii de 11.0 puncte și 4.4 pase decisive în campionatul elen.

În vârstă de 29 ani, amintitul baschetbalist are deja cinci sezoane la nivel profesionist. El a petrecut primii doi ani în Slovenia, alături de Krka, după care a jucat pentru Avtodor Saratov (Rusia), AEK Atena (Grecia), Neptunas Klaipeda (Lituania), Istanbul BB și Yesilgiresun (Turcia).

Malcolm a fost în vizorul echipei naționale a României pentru postul de naturalizat. El a jucat în vara anului 2016 în reprezentativa tricoloră, însă el nu a luat parte la niciun meci oficial. De altfel, Armstead nu a obținut cetățenia română în cele din urmă.

Armstead măsoară 1.83 metri și evoluează la poziția 1. El devine al 5-lea jucător străin din lotul lui Buyukcekmece. Ceilalți patru sunt Osiris Eldridge (fundaș), Matt Tiby (pivot), Kenny Hayes (fundaș) și Devin Williams (pivot). Toți sunt din SUA și au fost legitimați în această vară de la alte echipe. Reamintim că din sezonul 2018/19 numărul maxim de străini permis pe foaia de arbitraj la o echipă din BSL este de cinci.

Reamintim că Buyukcekmece este echipa la care a evoluat Vlad Moldoveanu în prima jumătate a sezonului precedent. Această grupare s-a clasat pe locul 12 în ultima ediție de campionat în Turcia, după ce cu un an înainte s-a clasat pe locul 13. Sezonul 2018/19 va fi cel de-al 4-lea consecutiv în primul eșalon baschetbalistic al Semilunei pentru această grupare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.