Malaga oprește seria lui Real Madrid! CSKA, Fenerbahce și Milano înving în deplasare!

Unicaja Malaga, deținătoarea EuroCup, a stopat seria de șase victorii consecutive a lui Real Madrid. Confruntarea celor două echipe iberice, contând pentru etapa a 19-a din Euroliga masculină, a fost transmisă în direct la Look Plus și s-a încheiat cu scorul de 80-75.

Antrenată de Joan Plaza, gruparea din Malaga a construit un avantaj de peste zece puncte pe parcursul primelor 20 minute de joc. Scorul la jumătatea confruntării era de 38-27. Realul a reacționat în sfertul 3, când a înscris 25 puncte și a înjumătățit deficitul, dar Malaga a reușit să controleze situația și s-a impus în cele din urmă.

Unicaja a avut 15-10 la recuperări ofensive, a pierdut mai puține mingi și a fost mai eficientă la intercepție. De asemenea, a avut procentaj superior la aruncările de trei puncte. În plus, a ținut pe Real Madrid la doar 12 reușite de două puncte, cu una mai puțin decât totalul reușitelor acestei echipe din spatele semicercului.

Ray McCallum a reușit 15 puncte, 4 recuperări, Adam Waczynski a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, Nemanja Nedovic a totalizat 11 puncte, 7 pase decisive, iar Jeff Brooks a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru Malaga. În replică, Luka Doncic a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, iar Rudy Fernandez și Jaycee Carroll au încheiat cu câte 10 puncte fiecare.

CSKA Moscova a învins pe terenul lui Panathinaikos Atena, scor 75-70. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport. Rușii au marcat 24 puncte în secvența decisivă și au încasat doar nouă în secvența a 2-a. Echipa lui Dimitris Itoudis este prima care învinge la Atena în actuala ediție de Euroligă și este prima înfrângere suferită la OAKA de Panathinaikos de la dubla pierdută cu Fenerbahce Istanbul în playoff-ul Euroligii din sezonul anterior.

Sergio Rodriguez a marcat un coș de trei puncte extrem de important spre finalul partidei. El a terminat cu 21 puncte, fiind secondat de Cory Higgins cu 14 puncte, 5 recuperări. În replică, Nikos Pappas a reușit 14 puncte, iar Nick Calathes a terminat cu 13 puncte, 11 pase decisive și 6 recuperări pentru Panathinaikos.

Într-un alt meci transmis la DigiSport, Fenerbahce Dogus a câștigat din postură de formație oaspete duelul cu Anadolu Efes Istanbul. Rezultatul final a fost de 89-84. Campioana Europei a realizat un parțial de 22-11 în secvența a 2-a și a controlat situația până la finalul partidei. Efes a înjumătățit deficitul în actul al 4-lea, dar nu a reușit să răstoarne situația pe tabela de marcaj.

Brad Wanamaker a reușit 18 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, Melih Mahmutoglou a adăugat 16 puncte, iar Nicolo Melli a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări. Fener a jucat fără Kalinic și Nunnally, iar Datome a bifat doar patru minute de joc. Toney Douglas a replicat cu 29 puncte (10/11 la aruncările din acțiune), 3 pase decisive și 3 recuperări, iar Errick McColum a terminat cu 18 puncte pentru Efes.

În fine, EA7 Milano s-a impus pe terenul lui Baskonia Gasteiz cu scorul de 83-82. Jordan Theodore a marcat coșul victoriei pentru reprezentanta Italiei.

MVP-ul Basketball Champions League din sezonul inaugural a avut 16 puncte, 8 pase decisive, iar Drew Goudelock a adăugat 16 puncte pentru lombarzi. Aceștia au beneficiat și de aportul lituanienilor Arturas Gudaitis – 12 puncte, 7 recuperări, respectiv Mindaugas Kuzminskas – 10 puncte. În replică, Tornike Shengelia a avut 17 punctw, 12 recuperări.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.