Maksym Pustozvonov a semnat cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Maksym Pustozvonov este noul jucător al echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Ucraineanul a fost anunțat de către ardeleni în cursul după-amiezei de vineri.

Noul jucător al formației de pe Someș sosește de la BCM U Pitești, formație alături de care Pustozvonov a jucat împotriva Clujului în sferturile de finală ale Cupei României. Înalt de 2.00 metri și în vârstă de 29 ani, acesta evoluează la poziția 3.

Abifat 26 prezențe în LNBM, având medii de 12.4 puncte, 2.9 recupeărri, 1.0 pase decisive și 0.7 intercepții pentru 11.8 la eficiență. El a avut procentaje de 55% la trei puncte, 55% la două puncte și 88% la linia de pedeapsă. De notat că Pustozvonov a avut o medie de 1.6 reușite de pe semicerc în echipamentul alb-violet al argeșenilor.

Înainte de a veni în România, ucraineanul a jucat în țara natală pentru Dynamo Kiev, BC Kiev, Azovmash Mariupol, BC Donetsk și Budivelnik Kiev. El a participat la EuroBasket 2011, 2013 și 2015, iar ca trofee a cucerit Cupa Ucrainei.

Prin legitimarea lui Pustozvonov este de așteptat ca deținătoarea Cupei României să renunțe la serviciile lui Andrii Kalnichenko. Acesta se confruntă cu probleme de sănătate. Echipa din Cluj nu a făcut precizări cu privire la situația lui Kalnichenko.

Astfel, la ora actuală lotul echipei antrenate de Mihai Silvășan și Branko Cuic cuprinde următorii străini: Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Aleksandar Rasic, Ousmane Barro, Maksym Pustozvonov și Andrii Kalnichenko.

Foto: scmpitesti.ro

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar