Maksym Korniienko este noul jucător al lui BCM U FC Argeș Pitești

Maksym Korniienko se alătură echipei BCM U FC Argeș Pitești. În vârstă de 31 ani, acesta sosește din Lituania, unde a evoluat pentru Juventus Utena. Înalt de 2.06 metri, sportivul originar din Ucraina evoluează la poziția 4.

Îi spunem bun venit în familia BCM U Pitești lui #MaksymKorniienko!Welcome to Pitești, Max! –> http://www.scmpitesti.ro/maksym-korniienko-a-semnat-cu-formatia-alb-violeta/

Publicată de BCM U FC Argeș Pitești pe Joi, 9 August 2018

În sezonul 2017/18, în campionatul Lituaniei, Korniienko a avut 8.4 puncte, 5.5 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.6 intercepții în 31 meciuri pentru 10.8 la eficiență în peste 21 minute pe partidă. A bifat 12 prezențe în grupele Champions League având medii statistice de 6.7 puncte, 4.9 recuperări și 1.0 pase decisive pentru 6.0 la eficiență în 20 minute pe meci. De notat că Maksym a fost coleg cu Jonte Flowers la Juventus Utena în prima jumătate a sezonului precedent.
Cariera lui Maksym a demarat în anul 2005. De-a lungul carierei, Korniyenko a jucat pentru Dnipro, Donetsk, Khimik, Toruń, Lukoil Academic și Juventus Utena. El a jucat în primii zece ani ai carierei în țara natală, după care a plecat ca urmare a problemelor politice și economice din Ucraina. Korniienko a jucat câte un sezon în Polonia, Bulgaria și Lituania. Are un titlu de campion al Bulgariei. Sezonul 2018/19 va fi primul în România și al 4-lea consecutiv în afara țării natale pentru amintitul jucător ucrainean.
Noul jucător al Piteștiului a jucat în cupele europene în ultimele sezoane și a avut apariții în cele două ediții ale Basketball Champions League. De altfel, Korniyenko a jucat împotriva lui CSM CSU Oradea în preliminariile acestei competiții în ediția 2016/17.
Korniienko este component de bază al echipei naționale a Ucrainei. El a jucat la nivel juvenil, la U18 și U20, fiind invitat la prima reprezentativă în premieră în urmă cu un deceniu. El a participat la EuroBasket 2013 și 2015. De asemenea, a participat la Campionatul Mondial din anul 2014. În plus a jucat în prima fază a calificărilor FIBA Basketball World Cup 2019 pentru naționala Ucrainei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.