Maccabi Tel-Aviv întrerupe seria de patru ani fără titlu în Israel

Maccabi Tel-Aviv a triumfat în finala campionatului din Israel. Formația amintită a spulberat pe Hapoel Holon, scor 95-75, în ultimul act, desfășurat joi (14.06).

Jocul a fost controlat de galbeni, aceștia desprinzându-se la 11 puncte în primul sfert, respectiv la 16 până la jumătatea confruntării. Avantajul lui Maccabi Tel-Aviv a urcat la 21 punce cu zece minute înainte de final. Ultimul act nu a mai contat.

Jake Cohen a reușit 18 puncte, iar Alex Tyus a bifat 10 puncte, 15 recuperări pentru învingători. În replică, Tu Holloway a terminat cu 20 puncte pentru Holon.

Similar edițiilor precedente, campionatul din Israel are un format similar cu fazele superioare ale Euroligii. Primele opt clasate în sezonul regulat avansează în playoff, unde se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Învingătoarele se califică la Final Four, unde se joacă în sistem eliminatoriu (semifinale și finală).

Astfel, se întrerupe cea mai lungă perioadă fără titlu național pentru Maccabi Tel-Aviv. Această grupare câștigase ultimul titlu național în 2014. De altfel, Maccabi nu a mai jucat finala campionatului din 2014. Este cel de-al 52-lea titlu național din istorie. Pentru Holon este al 3-lea titlu de vicecampioană.

Foto: Maccabi Tel-Aviv Basketball (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.