Luni (15.04) vom afla numele celei de-a 14-a echipe ce va evolua în Euroliga masculină 2019/20

Luni (15.04) vom descoperi numele celei de-a 14-a echipe care va lua startul în următoarea ediție a Euroligii masculine. Valencia Basket primește vizita Albei Berlin în Meciul 3 al finalei EuroCup 2019. Învingătoarea acestei confruntări va obține un trofeu continental și în același timp va beneficia de un wildcard de participare în ediția 2019/20 a celei mai prestigioase competiții continentale la nivel de club.

Reamintim că Euroleague Basketball are în derulare un contract pe zece ani cu 11 echipe de club. Acest angajament va ajunge la cel de-al 4-lea an cu ocazia stagiunii 2019/20. Cele 11 cluburi sunt Real Madrid, Fenerbahce Istanbul, CSKA Moscova, Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes Istanbul, FC Barcelona, Panathinaikos Atena, Kirolbet Baskonia, Olympiacos Pireu, Maccabi Tel-Aviv și AX Olimpia Milano.

Euroleague Basketball a anunțat că din sezonul 2019/20 numărul participantelor va urca de la 16 la 18. În acest sens, s-au acordat wildcard-uri pe două sezoane pentru Bayern Munchen și LDLC Asvel Villeurbane Lyon.

Ultimele cinci locuri disponibile se acordă în felul următor:

Câștigătoarea EuroCup 2019 – un wildcard pe sezonul 2019/20
Câștigătoarea Ligii Adriatice 2019 – un wildcard pe sezonul 2019/20
Câștigătoarea Ligii VTB 2019 (sau finalista dacă trofeul este câștigat de CSKA Moscova) – un wildcard pe sezonul 2019/20
Câștigătoarea Bundesligii germane 2019 (sau finalista dacă trofeul este câștigat de Bayern Munchen) – un wildcard pe sezonul 2019/10

Al 18-lea loc va fi acordat campioanei Spaniei sau celei mai bine clasate echipe care nu are angajament cu Euroleague Basketball din această țară (Real Madrid, FC Barcelona și Baskonia au contract), dacă Valencia Basket nu câștigă EuroCup.

În cazul în care Valencia Basket câștigă EuroCup, cel de-al 18-lea loc va fi acordat unei echipe de club din altă țară. Așadar, dacă cumva Valencia câștigă în această seară, atunci devine limpede că playoff-ul Ligii ACB va avea miză pentru câștigarea campionatului, iar celelalte patru echipe care vor avanta în fazele eliminatorii ale campionatului Spaniei nu vor putea spera la un loc în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.