Luke Walton a preluat pe Sacramento Kings

Luni (15.04)

Sacramento Kings au anunțat numirea lui Luke Walton în funcția de antrenor principal.

Duminică (14.04)

Luke Walton a ajuns la un acord cu Vlade Divac pentru funcția de antrenor principal al lui Sacramento Kings. Anunțul nu este oficial, fiind făcut de către Adrian Wojnarowski, de la ESPN.

Potrivit celui mai de încredere jurnalist din NBA, părțile vor semna un contract cu valabilitate pe patru ani, iar anunțul oficial se va face în cursul următoarelor ore. Reamintim că Walton tocmai a fost concediat de LA Lakers după trei ani de colaborare. El semnate un contract pe cinci ani cu această echipă, dar a fost concediat la încheierea aventurii lui Lakers în sezonul 2018/19.

Walton are un bilanț general de 98 victorii și 148 înfrângeri în calitate de antrenor alături de Lakers. Aici se include și sezonul 2018/19, pe parcursul căruia l-a antrenat pe LeBron James, bifând doar 37 victorii.

Reamintim că Sacramento tocmai l-a concediat pe Dave Joerger. Acesta mai avea un an de contract cu Kings, însă Vlade Divac a decis să se despartă de acesta. Totodată, ex-iugoslav-ul l-a concediat și pe Brandon Williams, asistentul general managerului.

Demiterea lui Joerger a fost oarecum surprinzătoare la capătul unui sezon în care Sacramento s-a comportat mai bine decât era de așteptat. Kings au obținut 39 victorii și s-au clasat pe locul 9 în Conferința Vest, având o medi ede 114.2 puncte marcate pe meci, a 9-a în întreaga ligă. Acesta este un progres de peste 15 puncte pe meci față de sezonul anterior, când Sacramento a avut cea mai modestă ofensivă din NBA.

Ținând cont de progresul reușit în sezonul 2018/19, este de așteptat ca Sacramento Kings să-i traseze lui Walton (39 ani) drept obiectiv calificarea în playoff-ul NBA în stagiunea următoare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.