Luka Doncic a semnat contractul cu Dallas Mavericks

La scurt timp după ce Real Madrid a completat toată documentația cu privire la rezilierea contractului pentru slovenul Luka Doncic, Dallas Mavericks a oficializat legitimarea tânărului baschetbalist. Acesta a fost ales cu opțiunea a 3-a în NBA Draft 2018 de către Atlanta Hawks, dar drepturile pentru Doncic au fost cedate imediat către formația texană.

Gruparea patronată de Marc Cuban a anunțat în cursul serii de luni că a semnat contractul de debutant cu Luka Doncic. Potrivit regulamentului NBA în vigoare, ex-iugoslavul va avea un venit brut de 5.5 milioane dolari în sezonul 2018/19.

Din această sumă, Luka va plăti un milion de dolari către Real Madrid. Aceeași sumă o va vărsa și clubul din Texas în contul lui Real Madrid, ca parte din rezilierea contractului pe care Doncic îl avea cu campioana în exercițiu a Europei. În sezonul 2019/20, al 2-lea din contractul pe care Doncic tocmai l-a semnat, el va încasa suma de 6.4 milioane dolari.

Este încă neclar dacă Doncic va juca în NBA Summer League. Cert este că toți pașii au fost făcuți pentru ca jucătorul amintit să se poată antrena și juca pentru Dallas Mavericks încă din această vară. Imedia după NBA Draft, antrenorul Rick Carlisle a anunțat că nu îi va cere lui Doncic să joace în liga de vară datorită faptului că spre deosebire de toți ceilalți jucători din NBA Draft 2018, slovenul vine după un sezon extrem de solicitant.

Reamintim că Luka Doncic a fost legitimat de Real Madrid la vârsta de 13 ani, iar la 16 ani a debutat în echipa de seniori a formației amintite. El a avut un sezon 2017/18 de excepție, câștigând Eurobasket 2017 cu naționala Sloveniei, respectiv Euroliga și Liga ACB cu Real Madrid. Totodată a fost recompensat cu o sumedenie de premii individuale.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.