Luka Doncic rămâne în NBA Draft 2018

Luka Doncic va lua parte la NBA Draft-ul 2018. Acest lucru a devenit o certitudine în cursul zilei de luni (11.06), când a expirat termenul limită pentru jucătorii internaționali interesați să participe la ediția 2018 a târgului anual de tineri jucători organizat de liga profesionistă nord-americană de baschet masculin.

Prin decizia de a nu se retrage, Doncic devine eligibil pentru NBA Draft-ul din acest an. El va fi ales cu siguranță într-una din pozițiile înalte, fiind de departe cel mai rutinat jucător din acest an. Reamintim că acest jucător a câștigat EuroBasket 2017 cu Slovenia, respectiv Euroliga masculină 2018 alături de Real Madrid. Luka a cucerit toate trofeele individuale posibile în sezonul 2017/18, pe care îl va încheia cu finala Ligii ACB, disputată între madrileni și Baskonia Gasteiz.

Finala campionatului din Spania demarează pe 13 iunie și dacă va fi necesar Meciul 5, decisiv, ar urma să se dispute pe 22 iunie anul curent. NBA Draft-ul 2018 are loc pe 21 iunie. Așadar, în cazul în care se ajunge la meci decisiv, slovenul Doncic va fi ales în Draft în absență.

Antrenorul Igor Kokoskov a fost numit recent în funcția de antrenor principal al Phoenix Suns. Tehnicianul sârb a fost antrenorul lui Doncic la naționala Sloveniei, cei doi având o relație deosebită. Gruparea din Arizona are prima opțiune în NBA Draft 2018, însă presa americană consideră că Phoenix va alege un pivot, cel mai probabil pe DeAndre Ayton. Rămâne de văzut dacă așa se va întâmpla.

Cert este că prin rămânerea în NBA Draft 2018, Luka Doncic a intensificat discuțiile între cluburi. Există un număr de echipe intersate să schimbe opțiuni și să cedeze jucători cu scopul de a-și asigura o poziție cât mai înaltă în Draft pentru a avea o șansă de a-l recruta pe Doncic. Slovenul este unul dintre cei mai experimentați jucători care nu au împlinit încă 20 ani și participă în NBA Draft.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.