Luka Doncic a încheiat presezonul NBA, mai puțin de o săptămână până la debutul oficial

Luka Doncic a încheiat presezonul NBA cu o nouă prestație solidă. Slovenul a fost cel mai bun marcator al lui Dallas Mavericks în partida pierdută cu Charlotte Hornets, scor 118-123.

Titularizat de către Rick Carlisle, de această dată la poziția 1, fostul jucător al lui Real Madrid a bifat 31 minute de joc. El a înscris 18 puncte (4/10 la trei puncte, 2/4 la două puncte, 2/3 la linia de pedeapsă), 4 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții cu o posesie pierdută.

Mavericks au terminat seria jocurilor de pregătire cu două victorii și tot atâtea înfrângeri. De notat că texanii au jucat două partide în China, în compania Philadelphiei 76ers.

Foto Tim Heitman/NBAE via Getty Images

Doncic a jucat în toate meciurile texanilor din presezon, având între 26 și 31 minute de joc. El a înscris cel puțin 11 puncte, a totalizat cel puțin 4 recuperări și 2 pase decisive în fiecare partidă. Slovenul a fost utilizat la pozițiile 1, 3 și 4 de-a lungul presezonului. El a avut 19/40 la aruncările din acțiune și 12/19 la linia de pedeapsă. Luka a înscris de două ori trei și o dată patru coșuri de trei puncte, iar într-o partidă nu a înscris deloc de pe semicerc.

Sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin – ediția 2018/19 demarează în cursul săptămânii următoare. Primul oponent pentru Dallas este Phoenix Suns. Meciul se va desfășura în cursul nopții de miercuri spre joi, în Arizona. Așadar, Doncic va debuta oficial în NBA chiar împotriva lui Igor Kokoskov, antrenorul sârb alături de care a câștigat EuroBasket 2017.

Reamintim că Luka Doncic – MVP-ul Euroligii și al Ligii ACB în sezonul 2017/18, competiții pe care le-a câștigat alături de Real Madrid, a fost ales de către Atlanta Hawks cu opțiunea a 3-a în NBA Draft 2018. El a fost cedat imediat la Dallas Mavericks, în schimbul lui Trae Young și a unei opțiune în Draft-ul din 2019.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.