Luka Doncic a fost desemnat cel mai bun debutant al lunii noiembrie 2018 în NBA

Luka Doncic a fost desemnat cel mai bun debutant al Conferinței Vest pe luna noiembrie în NBA. Slovenul a fost de mare utilitate lui Dallas Mavericks în prima lună completă a sezonului competițional 2018/19.

În primele 20 de meciuri jucate în NBA, Doncic are medii statistice de 18.5 puncte, 6.5 recuperări (1.1 ofensive), 4.3 pase decisive, 1.1 intercepții și 0.4 capace cu 3.8 posesii pierdute în peste 33 minute pe meci. El are procentaje de 44% la aruncările din acțiune (incluzând 38% la trei puncte) și 79% la linia de pedeapsă. Luka a fost titularizat în toate meciurile în care a jucat.

Foto Mark Sobhani/NBAE via Getty Images

El este al 2-lea realizator al lui Dallas la recuperări și pase decisive. De notat că Doncic a înscris deja 47 coșuri de trei puncte în cea mai puternică ligă de pe planetă. Luka Doncic se află într-o categorie selectă de jucători care după primele 20 meciuri ale carierei au medii de cel puțin 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pe partidă. În plus, el a depășit recordul lui Kevin Durant, marcând cel puțin zece puncte în primele 19 meciuri jucate în NBA.

Mavericks au avut un bilanț de opt victorii și patru înfrângeri în penultima lună a anului calendaristic 2018. De notat că de la startul stagiunii actuale și până la sfârșitul lui noiembrie, Dallas a avut 8-2 în patidele de pe teren propriu. Dallas se situează pelocul al 8-lea în Conferința Vest, având un bilanț general de 11-10.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.