Luka Doncic este debutantul lunii ianuarie în Vest și a fost nominalizat pentru meciul debutanților

Luka Doncic a fost desemnat cel mai bun debutant al Conferinței Vest în NBA pentru a 3-a oară consecutiv. Slovenul a fost considerat cel mai bun debutant al lunii ianuarie 2019, după ce a obținut aceeași distincție și pentru lunile noiembrie și decembrie 2018.

Component al lui Dallas Mavericks, Doncic a avut medii de 22.4 puncte, 8.1 recuperări și 6.4 pase decisive în prima lună a anului calendaristic 2019. În Est, titlul de debutant al lunii ianuarie anul curent a revenit lui Trae Young, autor a 18.7 puncte, 7.2 pase decisive și 3.7 recuperări pentru Atlanta Hawks.

Foto Glenn James/NBAE via Getty Images

Doncic a fost inclus în echipa World pentru meciul debutanților. Alături de el, între europenii aflați la primul sau al 2-lea sezon în NBA, se numără Og Anunoby (Marea Britanie), Bogdan Bogdanovic (Serbia), Lauri Markkanen (Finlanda), Rodions Kurucs (Letonia), respectiv Cedi Osman (Turcia). În echipa World se mai află DeAndre Ayton (Bahamas), Ben Simmons (Australia), Shai Gilgeous-Alexander (Canada), respectiv Josh Okogie (Nigeria).

În schimb, Trae Young a fost nominalizat în echipa USA. Aceasta îi mai cuprinde pe Jarrett Allen, Marvin Bagley III, Lonzo Ball, John Collins, De’Aaron Fox, Jaren Jackson, Kyle Kuzma, Donovan Mitchell, Jayson Tatum.

Meciul debutanților se va desfășura pe 15 februarie anul curent, în Charlotte, North Carolina.

În altă ordine de idei, NBA a anunțat că Dirk Nowitzki și Dwyane Wade au fost invitați la NBA All Star Game 2019. Cei doi se află la ultimul sezon din cariera profesionistă, fiind invitați de către comisarul Adam Silver. Astfel, cele două echipe care se vor duela pe 17 februarie anul curent în Charlotte, North Carolina vor cuprinde câte 13 jucători.

La ceremonia de selecție a jucătorilor, pe 7 februarie, căpitanii LeBron James și Giannis Antetokounmpo vor avea trei tururi de alegere a componenților celor două echipe. În primul tur se vor alege titularii, votați de public, presă și jucători. În cel de-al 2-lea tur se vor alege rezervele, în urma opțiunilor exprimate de antrenori. În fine, cel de-al 3-lea tur va cuprinde alegerea invitaților onorifici, Nowitzki și Wade.

LeBron va alege primul în turul 1 și 3, fiind jucătorul cu cele mai multe voturi obținute în votul public. În schimb, Giannis va alege primul în turul 2. Cei doi baschetbaliști vor alege alternativ.

De altfel, Adam Silver l-a nominalizat pe DeAngelo Russell, de la Brooklyn Nets, drept înlocuitor pentru accidentatul Victor Oladipo la NBA All Star Game 2019.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.