Luigi Datome continuă alături de Fenerbahce

Luigi Datome a semnat un nou angajament cu Fenerbahce Beko Istanbul. Italianul va petrece următorii trei ani sub comanda lui Zeljko Obradovic.

Înalt de 2.03 metri, în vârstă de 31 ani, Datome evoluează în principal la poziția 3. El poate fi folosit și la poziția 4. În ultimul sezon, Gigi a avut o medie de nouă puncte pe meci, cu un procentaj de 42% la aruncările de trei puncte, respectiv 92% la linia de pedeapsă.

Sezonul 2018/19 s-a încheiat cu probleme pentru Datome și implicit pentru Fener. Italianul a suferit o accidentare ce l-a ținut departe de teren la Final Four-ul Euroligii, iar în finala campionatului a avut o medie de cinci minute pe partidă, nefiind refăcut complet.

Cariera profesionistă a lui Datome a demarat în urmă cu 16 ani. În această perioadă, el a jucat pentru Montepaschi Siena, Scafati Basket, Virtus Roma, Detroit Pistons, Grand Rapids Drive și Boston Celtics. Gigi evoluează la Fenerbahce din vara anului 2015.

Așadar, Datome are două sezoane în NBA, respectiv nouă sezoane în Euroliga masculină. El intenționează să participe, alături de echipa națională a Italiei, la FIBA Basketball World Cup 2019. De notat că Luigi tocmai a fost operat, dar sunt șanse mari ca el să fie refăcut în timp util pentru evenimentul ce va avea loc în China pe parcursul primei jumătăți din luna septembrie anul curent.

Reamintim că în urmă cu doar o zi, Fenerbahce Beko a anunțat prelungirea contractului pentru Kostas Sloukas. De asemenea, turcii i-au legat de club pe termen lung pe Bobby Dixon, Jan Vesely, Ahmed Duverioglu, Melih Mahmutoglu. În schimb, galben-albaștrii se despart de Marko Guduric și Nicolo Melli, ambii urmând să semneze în NBA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.