Lucruri de făcut pentru BCT în Meciul 4 al seriei cu Ploieștiul

BC Timișoara a pierdut Meciul 3 al seriei cu CSU Ploiești din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. Meciul s-a încheiat cu scorul de 63-70, iar următoarea partidă este decisivă pentru alb-violeți.

Așadar, echipa lui Petricevic are nevoie neapărată de victorie în fața campioanei la Meciul 4, programat a se desfășura în cursul serii de vineri (17.04), ora 19:00, la Sala Constantin Jude, pentru a-și prelungi sezonul. Formația de pe Bega s-a apărat eficient, însă nu a avut nicio șansă la victorie. În cele ce urmează aruncăm o privire asupra lucrurilor pe care Jovanovic&co trebuie să le îmbunătățească la partida a 4-a din această serie.

Fără îndoială primul lucru pe care trebuie să-l facă BCT este să înceapă mai bine jocul. În cursul serii de joi a început cu 0-8, iar pe tot parcursul jocului a alergat disperată după adversar și nu a avut nicio șansă să-l ajungă din urmă. Este adevărat că Leii din Banat au recuperat o bună parte din deficitul maxim de 14 puncte, însă nu au reușit să egaleze ori să preia conducerea pe tabela de marcaj. Cel mai aproape au fost la două puncte pe tabela de marcaj, în repriza a 2-a.

Trebuie să existe un număr mai echilibrat de mingi jucate la interior și cu siguranță este nevoie de mai multe puncte din spațiul de trei secunde. În Meciul 3, BCT a avut 18 puncte marcate din zona vopsită, ceea ce este foarte puțin. Raportul a fost destul de echilibrat, dovadă în acest sens fiind faptul că doar Ivan Zigeranovic este jucător clasic de poziția 5 în echipa Ploieștiului. Cooper este un recuperator și foarte bun în apărare, însă nu strălucește în jocul cu spatele la coș, iar Burlacu are puține apariții în zona vopsită și nici nu este vreun jucător căruia să-i placă jocul cu spatele la coș. Așadar, Timișoara trebuie să-i implice mai mult în joc pe Tica și Popescu, iar mingea trebuie să ajungă în apropierea spațiului de trei secunde în timp util și nu după ce fundașii acestei echipe driblează mingea mai mult de jumătate din timpul de atac.

Dacă acest lucru se întâmplă am convingerea că procentajul lui Bogdan Popescu la aruncările din acțiune se va îmbunătăți. Veteranul în vârstă de 37 ani a terminat cu 4/14 la încercările din acțiune și a terminat cu șapte ratări din spațiul de trei secunde. Cu siguranță, dacă aruncăm o privire pe statistică, Bogdan are o vină. Pe de altă parte, trebuie să ne întrebăm cum și când a primit mingea în zona vopsită.

În fine, nu este niciun secret, BC Timișoara este o echipă care depinde de aruncările de pe semicerc. Cu procentaj de 33% dintr-un număr de 24 aruncări e dificil să învingi, cu atât mai mult cu cât în cale îți iese o echipă deosebit de potentă de la mare distanță și care dispune de doi dintre cei mai buni shooteri din LNBM. Așadar, pentru a câștiga, echipa lui Dragan Petricevic trebuie să fie mai precisă de la mare distanță. Aici este inutil să vorbim despre selecția aruncărilor întrucât Timișoara, în actuala formulă, va avea mereu un număr foarte mare de aruncări de la mare distanță, destule reușite consemnându-se pe tranziție ofensivă, adică fără a se crea în mod colectiv. Desigur există și destule situații, în joc pozițional, când BCT ajunge în poziție de finalizare de la mare distanță, pe acțiuni colective între doi sau mai mulți componenți.

Acestea sunt lucruri de care Timișoara are nevoie și pe care opinez că le poate face în timpul meciului. Desigur există o serie de alte lucruri în care o echipă nu depinde exclusiv de ea însăși. Până la urmă o echipă nu joacă singură. Însă, bănățenii sunt nevoiți să-și corecteze minusurile din Meciul 3 pentru a putea forța decisivul.

Meciul 4 nu va fi transmis la TV, dar poate fi urmărit în format video pe internet pe site-ul radiotimisoara.ro.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.