Lucian Țîbîrnă a semnat cu CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Lucian Țîbîrnă. Acesta sosește de la Politehnica Iași, formație alături de care a promovat la finele sezonului precedent. Înalt de 2.08 metri și în vârstă de 22 ani, acesta va fi pentru prima dată coleg de echipă cu fratele său, Bogdan.

Lucian evoluează pe post de pivot. El devine cel de-al 3-lea jucător U23 din lotul formației bihorene. Ceilalți doi sunt Bobe Nicolescu și Sebastian Ionescu, jucători ce evoluează la pozițiile 3, respectiv 1-2. Așadar, formația antrenată de Cristian Achim are în componență câte un fundaș, extremă și pivot sub 23 ani.

CSM CSU Oradea l-a legitimat pe Lucian Țîbîrnă pentru un contract cu valabilitate pentru următorii doi ani. El va corespunde regulii românului U23 în primul sezon.

Noul jucător al bihorenilor a mai jucat pentru LPS Focșani, CSU Galați, Politehnica Iași, BC Mureș și Olimpic Baia Mare. Alături de ultimele două a evoluat în primul eșalon al țării.

Acesta a este cel de-al 2-lea transfer perfectat de CSM CSU Oradea. Primul a fost Goran Gajovic. În schimb, Andrei Mandache, Muhamed Pasalic și Bogdan Țîbîrnă și-au prelungit contractul, iar Sebastian Ionescu a revenit după împrumutul de la Dinamo București. În fine, Bobe Nicolescu are contract în vigoare cu CSM-ul, semnat încă din anul 2015. Oradea s-a despărțit de Titus Nicoară.

Așadar, CSM CSU Oradea are sub contract cinci jucători autohtoni (trei U23) și doi străini. Reamintim că pe lângă regula românului U23 obligatoriu pe parcursul primului sfert, în următorul sezon de Liga Națională este permisă folosirea de șase străini.

Foto: Dragos Păscăneanu

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.