Lou Williams a devenit rezerva cu cele mai multe puncte marcate în istoria NBA

Lou Williams a devenit jucătorul cu cele mai multe puncte marcate în NBA din postură de rezervă. El a marcat 34 puncte în partida pe care LA Clippers au câștigat-o în compania lui Boston Celtics. Rezultatul final a fost de 140-115.

În 23 minute de joc, Williams a avut 14/20 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă. A fost cel mai bun marcator al partidei în pofida timpului limitat petrecut pe parchet. De asemenea, Lou a adăugat 5 pase decisive și 4 recuperări.

Williams are 62 meciuri jucate în acest sezon pentru Clippers. El este principalul marcator al formației antrenate de către Doc Rivers după plecarea lui Tobias Harris la Philadelphia. Lou are 20.4 puncte pe partidă, cu 5.4 pase decisive și 3.0 recuperări în 26.5 minute pe partidă în condițiile în care a venit în fiecare medi de pe bancă.

În vârstă de 32 ani, aflat la cel de-al 14-lea sezon din carieră, Lou Williams are 11.153 puncte marcate venind de pe bancă în NBA. El tocmai l-a depășit pe Dell Curry – tatăl lui Stephen Curry – în sfertul 4 al meciului cu Boston.

Cunoscut pentru felul în care a gestionat o situație în care s-a aflat în postura unui om jefuit, Lou Williams ducându-l pe jefuitor să mănânce la un restaurant după ce l-a convins pe acesta că nu este bine ce face și mai ales după ce a realizat că jefuitorul este un fan al său, baschetbalistul ales cu opțiunea a 45-a în NBA Draft 2005 are 923 meciuri jucate în NBA, cu doar 109 titularizări. Mediile pe carieră ale lui Lou sunt de 14.2 puncte, 3.3 pase decisive și 2.2 recuperări în 24.6 minute pe partidă.

Lou Williams, un scorer de excepție în timp limitat de joc

Cariera lui Williams a demarat alături de Philadelphia 76ers, unde a jucat între 2005 și 2012. El a trecut apoi la Atlanta, unde a petrecut două sezoane, iar apoi a jucat un an la Toronto. A urmat un an și jumătate la Los Angeles Lakers, respectiv o jumătate de sezon alături de Houston. Lou joacă pentru LA Clippers de la startul sezonului 2017/18.

Williams se numără între principalii favoriți la titlul de cea mai bună rezervă a sezonului 2018/19. El a obținut acest trofeu de două ori deja. Este vorba despre sezoanele 2014/15 și 2017/18. Cele mai multe astfel de trofee îi aparțin lui Jamal Crawford, desemnat de trei ori cea mai bună rezervă din NBA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.