Loturile Franței și Lituaniei la FIBA Basketball World Cup 2019

FIBA Basketball World Cup 2019 demarează la finele acestei săptămâni. Echipele naționale ale Franței și Lituaniei, două dintre formațiile capabile de rezultate memorabile, au definitivat efectivul cu care vor aborda turneul final din China.

Lotul Franței este alcătuit din Frank Ntilikina, Amath M’Baye, Nicolas Batum, Evan Fournier, Nando De Colo, Vincent Poirier, Andrew Albicy, Louis Labeyrie, Mathias Lessort, Rudy Gobert, Axel Toupane, Paul Lacombe. Absentează piese importante pentru Thomas Heurtel și Adrien Moerman. Chiar și așa, naționala Hexagonului dispune de suficiente arme pentru a avansa în fazele superioare și eventual să se angreneze în lupta pentru o medalie.

Antrenorul Vincent Collet a justificat omiterea copilului minune al baschetului francez, Theo Maledon, prin faptul că acesta are o accidentare la umăr.

Lotul Lituaniei este compus din Arnas Butkevicius, Rokas Giedraitis, Marius Grigonis, Paulius Jankunas, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavicius, Jonas Maciulis, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Jonas Valanciunas.

Antrenorul Dainius Adomaitis va beneficia de seriviile majorității jucătorilor importanți ai baschetului lituanian la ora actuală.

În altă ordine de idei, Marc Gasol se confruntă cu un virus stomacal. Pivotul naționalei Spaniei ar putea absenta la primul meci de la turneul final. Într-o situație similară se află Facundo Campazzo. Conducătorul de joc al Argentinei are o accidentare la gleznă și a precizat că nu va forța o intrare prematură dacă există riscul unei recidive.

Turneul final demarează pe 31 august, la ora 10:30 (a României).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.