Lotul lărgit al Spaniei pentru FIBA Basketball World Cup 2019

Spania a anunțat componența lotului lărgit cu care va demara pregătirile pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Ibericii mizează pe 16 jucători, 12 dintre aceștia urmând a fi păstrați pentru turneul final din China.

Lotul cuprinde următorii jucători:

Fundași – Quino Colom, Sergio Llull, Jaime Fernandez, Pau Ribas, Ricky Rubio
Extreme – Pablo Aguilar, Javier Beiran, Xavi Rabaseda, Rudy Fernandez, Joan Sastre
Pivoți – Victor Claver, Ilimane Diop, Marc Gasol, Juancho Hernangomez, Willy Hernangomez, Pierre Oriola

Antrenorul echipei naționale a Spaniei continuă să fie italianul Sergio Scariolo. Staff-ul tehnic cuprinde alți cinci antrenori, doi preparatori fizici, doi fizioterapeuți, un medic, un delegat oficial din partea federației și un manager de echipament.

De notat că doar nouă din cei 16 jucători nominalizați au evoluat, cel puțin într-un meci din campania de calificare. Spania a fost una dintre echipele care au avut de compensat pentru absența jucătorilor din NBA și Euroligă în campania de calificare pentru turneul final ce va avea loc între 31 august și 15 septembrie anul curent.

Spania va fi lipsită la turneul final de Pau Gasol, naturalizații Nikola Mirotic și Serge Ibaka (doar un naturalizat poate face parte din lot, acesta urmând să fie Diop în aceste condiții), Sergio Rodriguez, Jose Calderon, Felipe Reyes și alții.

În Grupa C, Spania se duelează cu Iran, Puerto Rico și Tunisia. Așadar, patru echipe de pe tot atâtea continente. Primele două clasate avansează în faza următoare a competiției.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.