Lotul de 12 al Serbiei pentru FIBA Basketball World Cup 2019

Serbia a plecat spre China în formula cu care a încheiat participarea la Acropolis Tournament 2019. Sașa Djordjevic va miza pe un nucleu de jucători extrem de valoros și experimentat.

Așa cum se știe deja, Serbia va fi lipsită de Ognjen Kuzmic, însă la capitolul pivoți „Orlovi” stau excelent. De asemenea, Dragan Milosavljevic a suferit o gravă accidentare și nu va putea evolua la FIBA Basketball World Cup 2019.

Situația lui Milos Teodosic nu este încă definitivă. Acesta a rămas în Serbia și continuă un program de recuperare, însă este puțin probabil ca el să fie recuperat în timp util pentru participarea la turneul final. Data limită pentru anunțarea lotului de 12 pentru fiecare echipă participantă la Cupa Mondială 2019 este 29 august, cu 48 ore înaintea debutului competiției.

Alți jucători importanți și cu experiențe anterioare în prima reprezentativă a Serbiei au fost omiși de această dată. Este vorba despre nume precum Nemanja Nedovic, respectiv Stefan Markovic.

Astfel, Serbia a plecat spre China în următoarea alcătuire:

Fundași – Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović
Extreme – Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić
Pivoți – Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov

Așadar, Serbia mizează pe doi jucători de poziția 1 cu talie, doi shooteri de senzație, două poziții 3 clasice, trei jucători capabili să acopere la pozițiile 4-5, respectiv trei jucători clasici de poziția 5.

Serbia va disputa partida de deschidere la FIBA Basketball World Cup 2019. Vicecampioana europeană, mondială și olimpică în exercițiu se duelează cu Angola, pe 31 august 2019, ora României 10:30, la Foshan.

Din Grupa D mai fac parte Filipine și Italia. Primele două clasate avansează în faza următoare a competiției.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.