Locul 6, 7 și 8 nu a câștigat niciodată o serie de playoff pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri

Primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15 se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci meciuri pentru al 6-lea sezon consecutiv. În prealabil sferturile de finală ale campionatului se desfășurau în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

De la implementarea actualului sistem în primul tur al playoff-ului, adică s-au desfășurat patru serii în cinci ediții, doar de trei ori s-a consemnat victoria echipei mai slab clasate în sezonul regulat. Este vorba despre câte o întâmplare în primul tur din playoff-ul edițiilor 2010, 2013 și 2014.

În 2010, BCM Elba Timișoara a învins cu scorul general de 3-2 pe CSU Atlassib Sibiu.

În 2013, Gaz Metan Mediaș a trecut cu scorul general de 3-0, de SCM U Craiova.

În fine, în playoff-ul sezonului precedent, U BT Cluj-Napoca a depășit pe CSU Atlassib Sibiu cu scorul general de 3-2.

În toate aceste cazuri s-a consemnat un duel între locul 4 și locul 5 din sezonul regulat. Cu alte cuvinte, niciodată într-o serie cel mai bun din cinci meciuri, contând pentru primul tur al playoff-ului, o echipă situată pe locul 6, 7 sau 8 în sezonul regulat, nu s-a calificat în semifinale.

Celelalte 17 serii de playoff contând pentru primul tur, desfășurate în ultimii cinci ani, au fost adjudecate de echipele mai bine clasate în sezonul regulat, adică de formații care au beneficiat de avantajul terenului propriu, confirmând calculele hârtiei.

Singurul caz în istoria recentă a baschetului masculin românesc când o echipă de pe locul 6 a câștigat o serie de playoff s-a consemnat în anul 2009. CS Otopeni a învins cu scorul general de 2-0 pe CSU Cuadripol Brașov în primul tur al playoff-ului. Ilfovenii au fost apoi învinși în semifinale de BCM Elba Timișoara, în meci decisiv pe o serie cel mai bun din cinci meciuri.

Sursă informații: frbaschet.ro, totalbaschet.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.