LNBM, GVA – Sibiu încheie anul pe primul loc iar Timișoara e tot mai aproape de Grupa Roșie

Etapa a 12-a din Grupa valorică A în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19 a programat trei partide în cursul zilei de sâmbătă (29.12). Gazdele au triumfat în două din aceste partide, care au opus echipele situate pe primele patru poziții ale clasamentului. În schimb, oaspeții s-au impus în duelul care e posibil să fi fost decisiv pentru completarea echipelor ce vor evolua în Grupa Roșie (TOP 6).

CSU Sibiu a încheiat anul 2018 pe primul loc al Ligii Naționale, cu o victorie convingătoare în fața campioanei în exercițiu a României, CSM CSU Oradea. Rezultatul final a fost de 97-81. Partida a fost echilibrată în primele 27-28 minute de joc, însă cu excepția startului, echipa de pe Cibin a avut control permanent pe tabela de marcaj.

Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a marcat cu generozitate de pe semicerc și trebuie notat că acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată în această alcătuire. De notat că Justas Tamulis, principalul shooter al echipei sibiene, nu a evoluat în această partidă din cauza unei probleme de sănătate. În plus, echipa gazdă a înscrie de multe ori după pase backdoor, indiferent cine a fost apărătorul din partea formației orădene. Astfel, Sibiul a ajus adesea cu lejeritate în spațiul de trei secunde, unde forța și calitatea atletică și-au spus cuvântul.

În schimb, CSM CSU Oradea a fost lipsită de inspirația și precizia lui Giordan Watson și Muhamed Pasalic în această partidă. Cel din urmă a fost practic inexistent în acest meci. Bihorenii au avut probleme și cu formulele de joc, în condițiile absențelor lui Sean Denison (problemă personală) și Arturas Valeika (boală). Apărarea bihoreană nu a mai fost aceeași fără cei doi pivoți care au purtat CSM-ul spre succes în cea de-a 2-a jumătate a sezonului precedent. De altfel, din punct de vedere statistic, formația antrenată de Cristian Achim a fost inferioară la toate capitolele.

Isaiah Philmore a avut 5/5 de la mare distanță ți 11/15 din acțiune cu 100% la linia de pedeapsă pentru un total de 31 puncte. Kevin Hardy l-a secondat cu 17 puncte, 7 pase decisive, iar Randal Falker (3/3 la trei puncte) a terminat cu 15 puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări ofensive, 2 intercepții și 2 capace. În replică, Dragan Zekovic a totalizat 30 puncte, Kris Richard a adăugat 17 puncte, iar Giordan Watson a încheiat cu 10 puncte și 6 pase decisive.

SCM Universitatea Craiova a învins pe U-BT Cluj-Napoca, scor 72-70, într-un meci netelevizat. Oltenii s-au impus prin liberele transformate de Igor Mijajlovic aproape de finalul întâlnirii. Ulterior, Aleks Rasic nu a mai adus victoria, așa cum a făcut-o de atâtea ori în uniforma Clujului. Aruncarea de trei puncte a sârbului a fost imprecisă, după care Kyndall Dykes a fost imprecis la rândul său pe recuperare ofensivă.

În sfertul decisiv s-au consemnat patru schimbări la conducere și tot atâtea egalități înaintea aruncărilor libere transformate de către Mijajlovic. În total au fost zece schimbări la conducere și cinci situații de egalitate.

Mijajlovic, Porter Troupe și Morris Curry au avut câte 14 puncte, iar Goran Gajovic a terminat cu 13 puncte și 8 recuperări pentru Craiova. În replică, Aleks Rasic a reușit 17 puncte, Tony Easley și Jason Washburn au avut câte 13 puncte și 8 recuperări fiecare, iar Nandor Kuti a terminat cu 7 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții pentru Cluj.

SCM Timișoara pare să fi tranșat lupta pentru calificarea în TOP 6 cu o victorie în fieful Stelei București. Rezultatul final a fost de 85-70. Jocul a fost controlat de bănățeni începând cu sfertul al 2-lea, când au izbutit un parțial de 22-10, urmat de un altul de 23-14.

Militarii nu au avut forța să se lupte pentru victorie în cinci străini, fără Nikola Malesevic și cu un jucător, Skylar Spencer, revenit la echipă după ce a intenționat să o părăsească. Dragan Vukosavljevic a purtat Timișoara spre victorie cu o nouă prestație formidabilă. Uriașul pivot sârb a totalizat 32 puncte și 19 recuperări (8 ofensive) pentru 41 la eficiență!

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara are 4-8 la general, în timp ce Steaua București are 3-9. Bănățenii au 2-0 în duelurile directe, astfel încât singura modalitate prin care militarii se mai pot califica în TOP 6 este să învingă în ultimele două etape, iar alb-violeții să piardă de două ori. Așadar, este aproape cert că Bucureștiul nu va avea echipă în prima grupă valorică în faza a 2-a a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat în deschiderea etapei a 12-a pe terenul lui Dinamo Știința București, scor 91-84. Formația antrenată de Florin Nini a obținut a 5-a victorie stagională, asigurându-și calificarea în TOP 6.

Foto: Adrian Bugariu / BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.