LNBM – Locurile 7/12: Gaz Metan Mediaș este retrogradată din punct de vedere matematic

Grupa valorică B, adică competiția rezervată locurilor 7-12, a ajuns la jumătate. Faza a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16, rezervată celei de-a 2-a jumătăți de clasament ne rezervă câteva situații interesante la ora actuală.

Iată cum se prezintă clasamentul după jocurile etapei a 27-a, la pozițiile 7-12:

Untitled

Reamintim faptul că ocupantele locurilor 7 și 8 la încheierea sezonului regulat se califică pentru playoff-ul Ligii Naționale. De asemenea, locurile 11 și 12 vor retrograda, potrivit Regulamentului Specific al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16.

Phoenix Galați are 5-0 în faza a 2-a. Trupa lui Florin Nini a devenit favorită la calificarea în playoff după acest parcurs. Gruparea dunăreană este matematic salvată de la retrogradare, iar în prezent are un avantaj de două puncte în fața locului 9, deținut de o echipă aflată în suferință, respectiv la patru puncte de locul 10.

Dinamo București rămâne favorită pentru calificarea în playoff. Echipa lui Aco Todorov a pierdut patru din cele cinci partide disputate în faza a 2-a, însă continuă să aibă un avantaj de un punc în fața Energiei Târgu-Jiu, respectiv trei în fața lui BC SCM Timișoara în cursa pentru calificarea în playoff.

Energia Târgu-Jiu a repurtat primul succes în faza a 2-a din Liga Națională. Gorjenii au pierdut precedentele cinci partide, însă au reușit o performanță notabilă considerând problemele pe care aceștia le au. Oltenii au un avantaj de patru puncte în fața Piteștiului și au 2-1 la general cu cinci etape înaintea încheierii sezonului regulat. Energia păstrează șanse de a se salva de la retrogradare.

BC SCM Timișoara are o serie activă de patru victorii consecutive. Alb-violeții au un avantaj de două puncte în fața Piteștiului în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa lui Nenad Mandic are 2-1 în duelurile directe cu argeșenii, însă ultimul duel se va desfășura la Pitești.

BCM U Pitești a pierdut la Timișoara pentru a 2-a oară consecutiv. Argeșenii au cedat și duelurile cu Phoenix și Dinamo în faza a 2-a, îndepărtându-se aproape decisiv de locul 8, ultimul ce asigură calificarea în playoff. Alb-violeții se situează pe locul al 11-lea unul retrogradabil, la două puncte în urma locului 10, ultimul ce asigură salvarea de la retrogradare. Echipa lui Andjelko Mandic va avea nevoie de un final de sezon regulat foarte bun pentru a se salva de la retrogradare.

Gaz Metan Mediaș este retrogradată matematic din Liga Naționlă a României. Echipa pregătită de Mihai Popa se află la cinci puncte în urma locului 10, ultimul care asigură menținerea în primul eșalon al țării. Echipa de pe Târnava Mare are 0-3 în duelurile directe cu BC SCM Timișoara, ocupanta poziției amintite în clasamentul la zi al LNBM. Așadar, potrivit RSLNBM, echipa din Mediaș este retrogradată.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.