LNBM 2018/19 – Situația înaintea ultimei etape din sezonul regulat

O etapă a mai rămas de disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 însă toate protagonistele Grupei Roșii își cunosc aproape cert poziționarea finală. Cele trei jocuri ale etapei a 10-a vor fi de palmares, fără a mai avea vreo influență asupra clasamentului și a tabloului de playoff.

Situația în clasament, după nouă etape este următoarea:

PosEchipăGeneralTOP 6
1BC CSU Sibiu18-5.7-2.
2U-BT Cluj-Napoca16-7.5-4.
3CSM CSU Oradea15-8.6-3.
4SCM U Craiova11-12.1-8.
5SCM Timișoara10-13.5-4.
6BCM U FC Argeș Pitești9-14.3-6.

În ultima etapă se va modifica doar bilanțul la general și cel din TOP 6. Există două posibilități de egalitate între două echipe:

  1. La locurile 4-5, între SCM U Craiova și SCM Timișoara. Oltenii au 2-1 în duelurile directe și avantaj de 26 puncte la coșaveraj. Așadar, bănățenii urcă pe locul 4 dacă vor câștiga în ultima etapă la Craiova, la diferență de peste 26 puncte.
  2. La locurile 5-6, între SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești. Aceste formații au 2-2 în duelurile directe și un coșaveraj favorabil bănățenilor (de 26 puncte).

Așadar, în ultima etapă atenția va fi îndreptată spre Grupa Galbenă. Mai exact spre duelul de joi (04.04), ora 18:00, dintre Steaua București și Dinamo Știința București. Meciul va fi transmis în direct la DigiSport.

CLASAMENT

Dinamo Știința București – 8/1 17 puncte
Steaua București – 7/2 16 puncte
CSO Voluntari – 7/2 16 puncte

CALCULE

Rezultatele directe consemnate între cele trei în Grupa Galbenă:

Dinamo Știința București vs CSO Voluntari 78-66 și 70-80 (1-1, +2 Dinamo Știința)
Steaua București vs CSO Voluntari 72-77 și 73-68 (1-1, 0)
Dinamo Știința București vs Steaua București 73-67 (1-0, +6 Dinamo Știința)

Scenarii posibile:

  1. Dinamo Știința București și CSO Voluntari se califică în playoff dacă în ultima etapă Dinamo învinge pe Steaua sau dacă pierde cu cel mult trei puncte.
  2. Steaua București și Dinamo Știința București se califică în playoff dacă în ultima etapă Steaua învinge Dinamo la o diferență cuprinsă între patru și zece puncte.
  3. Steaua București și CSO Voluntari se califică în playoff dacă în ultima etapă Steaua învinge Dinamo la peste zece puncte.

Note
– Nu a fost adus în discuție jocul Voluntariului, presupunându-se pentru fiecare scenariu de mai sus că ilfovenii vor învinge în ultima etapă.
– Spre deosebire de Grupa Roșie, în Grupa Galbenă se ține cont doar de rezultatele consemnate în faza a 2-a a sezonului regulat, inclusiv în situații de departajare a echipelor aflate în situație de egalitate.

Câștigătoarea Grupei Galbene va întâlni ocupanta locului 2 în Grupa Roșie, iar locul al 2-lea din Grupa Galbenă se duelează cu ocupante primei poziții în Grupa Roșie. Aceste dueluri se vor disputa în primul tur al playoff-ului LNBM 2018/19 în serii sub forma cel mai bun din cinci partide.

Știm cu certitudine că CSM CSU Oradea va beneficia de avantajul terenului propriu în seria cu BCM U FC Argeș Pitești. Un alt duel cert în primul tur al playoff-ului este cel dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.