LNBM 2018/19, Grupa Roșie – Situația posesiilor pe meci

Aruncăm o privire asupra mediei de posesii pe meci pentru fiecare echipă din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

Înainte de toate trebuie notat că un meci de baschet în Liga Națională cuprinde 40 minute de joc efectiv. Asta înseamnă un total de 2400 secunde. De aici rezultă că, în condiții normale (fără recuperare ofensivă – unde timpul de atac este de 14 secunde, timeout cu mingea repusă în jumătatea adversă – timp de atac de 14 secunde, schimbarea posesiei cu repunerea mingii în jumătatea adversă – timp de atac de 14 secunde etc), pe parcursul unui meci ar exista 100 de posesii, adică 50 posesii/echipă/meci.

CrtEchipaPosesiiPunctePts/Pos.
1BC CSU Sibiu89.487.80.982
2U-BT Cluj-Napoca82.982.20.991
3SCM U Craiova80.278.90.983
4CSM CSU Oradea8081.91.023
5BCM U FC Argeș Pitești90.4840.929
6SCM Timișoara86.482.20.951

Pitești este singura echipă cu o medie de peste 90 posesii pe partidă. Sibiu este foarte aproape de 90 posesii pe meci. În schimb, Oradea și Craiova de abia ajung la 80 posesii pe partidă.

De altfel, putem remarca faptul că Oradea și Craiova au cele mai mici medii de puncte pe partidă, iar Sibiu și Pitești au cele mai mari medii de puncte pe meci. Este firesc să concluzionăm de aici că echipa care are mai multe posesii are șanse mai mari de a înscrie.

Pe de altă parte, observăm că fiind echipa cu cele mai puține posesii pe partidă, Oradea este singura cu o medie de un punct pe posesie după primele 18 etape ale Ligii Naționale. Toate celelalte sunt aproape de această bornă

Dincolo de cifre, este interesant de remarcat că Oradea, echipă ce mizează pe mulți jucători de pozițiile 1-2-3, ce adesea utilizează formule scunde (jucător de poziția 3 la poziția 4), are o medie atât de mică de posesii pe partidă.

Pitești este o echipă ce mizează foarte mult pe capacitatea pozițiilor 1-2-3 (Carson, Jeremic, Siriscevic) de a marca fără a căuta foarte multe oportunități de a se elibera pentru o aruncare la coș.

Sibiu este echipa care stă cel mai mult în atac din Liga Națională. Formația de pe Cibin domină lupta la recuperare, capitol ce îi aduce numeroase posesii suplimentare. În plus, recuperarea ofensivă este cea mai avantajoasă formă de a câștiga posesii suplimentare întrucât de cele mai multe ori recuperarea ofensivă se face din apropierea coșului, existând oportunitatea finalizării imediat după ce s-a consemnat recuperarea ofensivă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.