LNBM 2018/19, Grupa Roșie – Situația în clasament după patru etape

Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 a ajuns la capătul etapei a 4-a. Competiția se va întrerupe preț de aproape trei săptămâni pentru a face loc echipei naționale a României.

SCM Timișoara a pierdut la Pitești, astfel încât nu mai există echipă neînvinsă în faza a 2-a a campionatului la nivelul primei grupe valorice. Bănățenii alături de BC CSU Sibiu au câte trei victorii din patru partide. În schimb, U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești au obținut câte două succese, pentru ca SCM U Craiova și CSM CSU Oradea să aibă câte o victorie fiecare.

În ierarhia generală se consemnează o desprindere a primelor două clasate față de urmăritoare. Dincolo de numărul de victorii, Sibiu și Cluj beneficiază de avantajul meciurilor directe în fața Craiovei și a Oradiei. Mai sunt însă șase etape până la startul playoff-ului, astfel încât se poate întâmpla orice.

Iată situația în clasament la ora actuală:

PosEchipaMCMPPtsTOP 6
1BC CSU Sibiu144323-1.
2U-BT Cluj-Napoca135312-2.
3SCM U Craiova117291-3.
4CSM CSU Oradea108281-3.
5BCM U FC Argeș Pitești810262-2.
6SCM Timișoara810263-1.

BC CSU Sibiu are asigurat deja avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. U-BT Cluj-Napoca este aproape de același lucru. Lupta pentru locurile 3-4 este deschisă și pare să rămână așa în condițiile în care locurile 5 și 6 au avut un parcurs mai bun până acum în Grupa Roșie decât ocupantele actuale ale locurilor 3 și 4.

Programul ultimei etape din tur, ce va avea loc în perioada 1-3 martie, este următorul:

SCM Timișoara vs SCM U Craiova
CSM CSU Oradea vs BCM U FC Argeș Pitești
U-BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.