LNBM 2018/19, Grupa Roșie – Etapa 3: Sibiu rămâne în frunte, Craiova revine pe podium, iar Timișoara rămâne perfectă în faza a 2-a

Etapa a 3-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 s-a desfășurat la finele săptămânii recent încheiate. CSU Sibiu își consolidează prima poziție în clasament, iar SCM U Craiova revine pe podium.

BC CSU Sibiu s-a impus la Oradea, scor 83-69. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu își consolidează prima poziție în clasament, bifând un succes în deplasare. Galben-albaștrii au evoluat în formulă completă și au exploatat avantajele de care dispun în raport cu formația orădeană, ce parcurge vremuri deloc faste. Cu mai multe opțiuni în ambele faze ale jocului Sibiul s-a desprins în sfertul al 2-lea și în pofida unui start modest de repziză secundă a reușit să se mențină în control până la final.

Randal Falker a avut o prestație foarte bună la Arena Antonio Alexe. Foto: Roby Boros

Randal Falker a reușit 23 puncte, 8 recuperări, iar Isaiah Philmore a adăugat 17 puncte. Cei doi au venit de pe bancă, fiind principalii marcatori ai învingătorilor. În replică, Oradea a avut doar patru puncte marcate de unitatea a 2-a. Kris Richard a reușit 26 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru bihoreni. Aceștia suferă al 2-lea eșec consecutiv pe teren propriu.

SCM Universitatea Craiova a câștigat duelul cu BCM U FC Argeș Pitești, scor 80-76, pentru a reveni pe locul al 3-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale. Oltenii au fost mai inspirați la final, într-un meci ce a cuprind opt schimbări la conducere și șapte situații de egalitate, în cadrul căruia elevii lui Aco Todorov au irosit un avantaj maxim de 17 puncte. Piteștenii au revenit după o perioadă modestă consemnată în sfertul al 2-lea și au trecut la conducere în debutul sfertului 4, însă nu au avut forța să reziste până la capăt în condițiile în care au jucat în cinci străini, Maskim Korniienko absentând în acest meci.

Dominată la recuperare (31-38, cu 8-15 la cele ofensive), formația din Craiova a avut procentaje superioare la toate procedeele. În schimb, oltenii au pierdut 19 posesii, cu șase mai mult decât echipa adversă. Vlad Koreniuk a reușit 19 puncte, 12 recuperări pentru învingători. El a fost secondat de Porter Troupe, autor a 16 puncte. În replică, Ivan Siriscevic a reușit 18 puncte, iar Tony Bishop a acoperit absența lui Korniienko și a postat cifre impresionante – 17 puncte, 11 recuperări (6 ofensive), 4 pase decisive și 2 intercepții pentru Pitești.

SCM Timișoara s-a impus în duelul cu U-BT Cluj-Napoca, scor 80-78, pentru a rămâne neînvinsă în Grupa Roșie după trei etape. Alb-violeții au câștigat la capătul unui meci în care au condus aproape în permanență. Totuși, Clujul a revenit în secvența decisivă, anulând un deficit de 15 lungimi și chiar a preluat conducerea, însă Marko Stojadinovic a înscris coșul victoriei, de la mare distanță. Clujul a avut ultima posesie, însă Aleks Rasic a ratat o aruncare de pe semicerc.

Învingătorii au avut 50% la aruncările de trei puncte, câștigând lupta la recuperare. Alb-violeții au evoluat în formulă completă, incluzând revenirea lui Octavian Popa Calotă. În schimb, Clujul a evoluat fără Stanimir Marinov și Nandor Kuti.

Sherwood Brown a reușit 18 puncte, Vladan Vukosavljevic a adăugat 17 puncte și 14 recuperări, incluzând nouă mingi culese la panoul advers, iar Marko Stojadinovic a izbutit 17 puncte pentru Timișoara. În replică, Kyndall Dykes a contabilizat 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive pentru U-BT Cluj-Napoca.

Clasamentul la zi în Grupa Roșie

PosEchipaMCMPPuncteTOP 6
1BC CSU Sibiu134302-1.
2U-BT Cluj-Napoca125291-2.
3SCM U Craiova116281-2.
4CSM CSU Oradea107271-2.
5SCM Timișoara89253-0.
6BCM U FC Argeș Pitești710241-2.

Programul etapei a 4-a, ultima înaintea întreruperii Ligii Naționale

Sâmbătă (09.02)
BC CSU Sibiu vs SCM U Craiova – ora 18:00, FRB TV

Duminică (10.02)
U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea – ora 18:00, DigiSport

Luni (11.02)
BCM U FC Argeș Pitești vs CS SCM Timișoara – ora 19:00, DigiSport

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.