LNBM 2018/19, Grupa Galbenă – Etapa 6: Victorii pentru favorite

Favoritele au câștigat în prima etapă din returul Grupei Galbene a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Lupta pentru calificarea în playoff rămâne deschisă în urma jocurilor etapei a 6-a, una ce a creat o prăpastie între primele trei și urmăritoare.

Dinamo Știința București continuă parcursul fără greșeală în faza a 2-a din sezonul regulat. Formația antrenată de către Tudor Costescu a învins Athletic Constanța, scor 85-73. Bucureștenii au avut inițiativa aproape în permanență. Ei s-au desprins la 47-41 în prima repriză, au mărit avantajul la un maxim de 17 lungimi în debutul reprizei secunde, dar constănțenii au revenit spectaculos. Aceștia au egalat la 61 cu zece minute înainte de final și au trecut la conducere, marcând primul coș din sfertul decisiv. Dinamo Știința a reușit un parțial de 20-4 cu care a decis soarta jocului, finalul întâlnirii fiind lipsit de suspans.

Michael Deloach în acțiune. Foto: Sabin Malisevschi / Dinamo Stiinta Bucuresti (Facebook)

Michael Deloach a totalizat 29 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, Justin Baker a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Ousmane Barro a terminat cu 14 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace pentru învingători. De cealaltă parte, Brandon Lockhart a avut 21 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, Deondre Ray a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Ștefan Mâinea a terminat cu 12 puncte pentru Constanța.

CSO Voluntari a învins la Mediaș, scor 92-84. Ardelenii au câștigat prima repriză la limită, scor 50-48. Ilfovenii au replicat în repriza secundă, atunci când au marcat 44 puncte și s-au apărat mult mai bine decât au făcut-o în prima jumătate a partidei. S-au consemnat nouă egalități și șapte schimbări la conducere în cadrul acestei partide. Voluntari a trecut definitiv la conducere în minutul 29, scor 65-64.

Danilo Tasic a reușit 23 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace, Goran Martinic a adăugat 21 puncte, 4 pase decisive, iar Ernest Zeigler a terminat cu 18 puncte, 7 recuperări pentru formația câștigătoare. Replica a venit de la Andrija Simovic, autor a 24 puncte, 4 recuperări, Stefan Sajin cu 18 puncte, 8 recuperări, respectiv Milan Vulic cu 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive pentru Mediaș.

Steaua București nu a lăsat nicio șansă lui CSM Phoenix CSU Galați. Militarii au învins cu scorul de 94-64. Partida a demarat cu un parțial de 30-11 în favoarea gazdelor. Bucureștenii au condus în permanență, câștigând fiecare secvență de joc.

Andrei Mandache a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, Zarko Djuric a adăugat 15 puncte, iar Skyler Spencer a terminat cu 14 puncte, 9 recuperări și 2 capace pentru învingători. Alți trei jucători au avut cel puțin zece puncte pentru Steaua. În replică, Djordje Dzeletovic a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, Mark James Dorris a terminat cu 15 puncte, iar Nebojsa Dukity a terminat cu 12 puncte, 4 pase decisive pentru Galați.

Situația în clasament după șase etape

CrtEchipaV/ÎPuncte
1Dinamo Știința București6/0.12
2CSO Voluntari5/1.11
3Steaua București4/2.10
4CSM Phoenix CSU Galați2/4.8
5CSM Mediaș1/5.7
6Athletic Constanța0/6.6

Programul etapei a 7-a, pe 16-17 martie 2019

Athletic Constanța vs Steaua București
CSM Phoenix CSU Galați vs CSM Mediaș
CSO Voluntari vs Dinamo Știința București – sâmbătă (16.03), ora 18:00

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.