LNBM 2018/19, Grupa Galbenă – Etapa 5: Dinamo Știința și CSO Voluntari au învins

Dinamo Știința București a câștigat meciul cu Steaua București, în cadrul etapei a 5-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida s-a desfășurat la Sala Dinamo în cursul serii de sâmbătă (02.03) și a fost transmisă în direct la DigiSport. Rezultatul final a fost de 73-67.

Formația antrenată de Tudor Costescu a fost condusă pe tot parcursul primelor 32 minute de joc. Steaua a condus chiar și la 17 puncte, scor 36-19, în minutul 15 al partidei. Militarii au avut un avantaj de opt puncte la jumătatea partidei, scor 37-29.

Foto: Alexandru Mihalache / Dinamo Stiinta Bucuresti (Facebook)

Dinamo Știința s-a apropiat la o posesie cu zece minute înainte de finalul jocului. Ousmane Barro a adus echipa gazdă în avantaj în cel de-al 3-lea minute din secvența decisivă. Au urmat alte două schimbări la conducere, însă partida s-a încheiat cu un parțial de 11-5 în favoarea echipei gazdă în condițiile în care Steaua a fost sancționată atât cu greșeală tehnică la bancă, cât și cu una antisportivă.

Învingătorii au avut procentaje superioare atât din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă. De asemenea, Dinamo Știința a avut mai multe recuperări (44-31) și pase decisive (14-10). Steaua a fost mai bună la intercepție (12-4) și posesii pierdute (14-19).

Michael Deloach a totalizat 28 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții, Ousmane Barro a adăugat 21 puncte, 8 recuperări, iar Justin Baker a încheiat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Zarko Djuric a reușit 20 puncte, 9 recuperări, iar Ante Delas a adăugat 18 puncte pentru Steaua.

Dinamo Știința București învinge Steaua pentru prima dată. Duelurile din prima fază a campionatului au fost adjudecate de militari.

Într-un alt meci desfășurat sâmbătă (02.03), CSO Voluntari a repurtat o victorie categorică pe terenul lui CSM Phoenix CSU Galați. Rezultatul final a fost de 97-72.

Ilfovenii au dominat jocul de la un capăt la celălalt. Danilo Tasic a reușit 22 puncte, 13 recuperări, Ljubomir Campara a adăugat 16 puncte, iar Goran Martinic a încheiat cu 12 puncte, 13 pase decisive și 7 recuperări pentru Voluntari. În replică, Djordje Dzeletovic a reușit 17 puncte, 6 recuperări, iar Mark Dorris a adăugat 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru gălățeni.

Vineri (01.03), în derby-ul codașelor, al echipelor fără victorie în această fază a competiției, CSM Mediaș s-a impus în confruntarea cu Athletic Constanța. Rezultatul final a fost de 79-73. A fost un meci echilibrat cu șase egalități și cinci schimbări la conducere, gazdele controlând situația la final.

Titus Nicoară a reușit 23 puncte, 14 recuperări, Andrija Simovic a adăugat 22 puncte, iar Kareem Storey a terminat cu 13 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Brandon Lockhart a reușit 16 puncte, 4 pase decisive, iar Ștefan Mâinea a terminat cu 15 puncte pentru constănțeni.

Clasamentul Grupei Galbene la jumătate

  1. Dinamo Știința București – 5/0
  2. CSO Voluntari – 4/1
  3. Steaua București – 3/2
  4. CSM Phoenix CSU Galați – 2/3
  5. CSM Mediaș – 1/4
  6. Athletic Constanța – 0/5

Programul etapei a 6-a

Joi (07.03)
Steaua București vs CSM Phoenix CSU Galați – ora 17.00

Vineri (08.03)
CSM Mediaș vs CSO Voluntari – ora 18.00

Sâmbătă (09.03)
Dinamo Știința București vs Athletic Constanța – ora ?

Primele două clasate la încheierea etapei a 10-a se califică în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.