LNBM 2018/19, Grupa Galbenă – Etapa 2: Victorii pentru Steaua, Dinamo Știința și Galați

Etapa a 2-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 a cuprins victorii pe teren propriu pentru formațiile provenite din Grupa valorică A. Runda a inclus și o victorie în deplasare pentru câștigătoarea GVC.

Derby-ul etapei s-a desfășurat la Sala Dinamo, unde gazdele de la Dinamo Știința București au învins CSO Voluntari. Rezultatul final a fost de 78-66. Confruntarea a fost transmisă în direct la FRB TV.

Foto: Sabin Malisevschi / Dinamo Știința București (Facebook)

Prima parte a meciului a fost echilibrată, echipele succedându-se de patru ori la conducere. Tabela de marcaj a cuprins trei situații de egalitate, însă lucrurile s-au schimbat în repriza secundă. Scorul la pauză a fost de 37-31 în favoarea echipei antrenate de Tudor Costescu. În cea de-a 2-a jumătate, Dinamo Știința s-a desprins la un macim de 22 puncte, pentru ca apoi ilfovenii să reducă din deficit.

Învingătorii au avut 11 reușite de trei puncte, față de una singură a oaspeților. Raportul liberelor a fost favorabil echipei din Voluntari, dar acest lucru nu a influențat soarta meciului.

Michael Deloach a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Ousmane Barro a reușit un double-double cu 11 puncte, 12 recuperări, iar Willie Kemp a terminat cu 10 puncte, 7 pase decisive. O prestație solidă a avut tânărul Andrei Calenic, autor a 12 puncte, 4 recuperări în 16 minute de joc pentru Dinamo Știința. Ernest Franklin Zeigler a replicat cu 21 puncte, 8 recuperări, iar Svetozar Popovic a adăugat 12 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții pentru Voluntari.

Steaua București a depășit pe Athletic Constanța cu scorul de 107-78. Partida a avut un prim sfert echilibrat, adjudecat de gazde cu 28-27. După nouă schimbări la conducere, militarii au reușit un parțial de 26-4 în ultimele șapte minute ale primei reprize, continuarea fiind la discreția echipei antrenate de Sașa Ocokoljic.

Constănțenii au avut 26 posesii pierdute, cu 15 mai mult decât echipa adversă. Elevii lui Alexandru Olteanu au terminat cu 39% la linia de pedeapsă. În plus, Steaua a avut procentaj superior la aruncările din acțiune.

Aleks Vlahovic a reușit 17 puncte, 5 pase decisive, Zarko Djuric a adăugat 16 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, Ante Delas a bifat 15 puncte, 4 pase decisive, alți trei jucători ai Stelei având peste zece puncte. În replică, Ștefan Mâinea a reușit 16 puncte, alți trei jucători avân cel puțin zece puncte pentru Constanța.

CSM Phoenix CSU Galați, formație provenită din Grupa valorică C, a repurtat primul succes în Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Formația pregătită de Dragan Radovic s-a impus pe terenul lui CSM Mediaș, scor 86-74, în deschiderea etapei a 2-a.

Phillip Miller a reușit 21 puncte, 5 recuperări, Marko Perovic a adăugat 18 puncte, Nebojsa Dukity a terminat cu 13 puncte, iar Vladimir Djordjevic a izbutit 11 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Stefan Sajin a reușit 23 puncte, 10 recuperări, Kareem Storey a adăugat 15 puncte, iar Andrija Simovic a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări pentru Mediaș.

Clasamentul după două etape

  1. Steaua București – 2/0
  2. Dinamo Știința București – 2/0
  3. CSO Voluntari – 1/1
  4. CSM Phoenix CSU Constanța – 1/1
  5. CSM Mediaș – 0/2
  6. Athletic Constanța – 0/2

Programul etapei a 3-a

CSM Phoenix CSU Galați vs Dinamo Știința București
CSM Mediaș vs Steaua București
CSO Voluntari vs Athletic Constanța

Reamintim că primele două clasate la încheierea Grupei Galbene se califică pentru playoff-ul LNBM.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.